Pasaulinio „Rammstein“ turo metu garsiausia pasaulyje Vokietijos grupė „Rammstein“ jau 2012 m. vasario 6 d. lietuviams pristatys savo naujausią geriausių dainų albumą „Made in Germany 1995–2011“, kuriame gerbėjai galės išgirsti legendinius singlus „Haifisch“, „Pussy“, „Mein Land“ ir kitus.

Kitame laido gale pasigirsta malonus „Rammstein“ grupės gitaristo balsas. DELFI, tikėdamasis šokiruojančių atsakymų į pateiktus klausimus, lieka gana nustebintas.

- Jau daugiau nei mėnesį tęsiasi „Rammstein“ pasaulinis turas „Made In Germany 1995 - 2011“.  Kaip sekėsi pirmuosiuose pasirodymuose?

- Tai didelė sėkmė, kurios, iš tiesų, pradžioje turo tikrai nesitikėjome. Tai, ką šiame ture žmonės mato - viskas yra ilgų metų įdirbis ir pastangos sukurti geriausią pasaulyje ugnies, lazerių, pirotechnikos ir, be abejo, muzikos šou. Būtent į šias gastroles sudėjome ne tik geriausius vaizdo efektus, bet ir visą širdį.

Šiame ture mes tarsi vienas didelis branduolys ir darome viską, ką galime geriausiai. Dėl to netgi aplanko šioks toks nusivylimas, kad tai, ką šiame ture mes parodome, galbūt geriau jau niekuomet ir nebebus.

- Lietuvoje viešėjote du kartus. Pirmasis koncertas įvyko 2001 m., o antrąjį kartą buvote 2009 m. Kokį įspūdį paliko Lietuva?

- Tiesą pasakius, kartais nelabai pamenu, ką veikiau vakar, o tai, kas vyko prieš keletą metų ir dar daugiau, prisiminti beveik neįmanoma. Mes koncertavome įvairiose šalyse, gausybėje miestų, todėl prisiminti kiekvieno koncerto ir jame patirtų įspūdžių, beveik neįmanoma.

- Ko šiais metais Lietuvos gerbėjai gali tikėtis iš Jūsų pasirodymo?

- Kalbant apie artėjantį koncertą, galiu patikinti, kad gerbėjai išvys geriausią pasaulyje šou. Mes labai tikimės, kad drauge su jais praleisime puikų laiką. Aš esu įsitikinęs, kad tai bus geriausias roko muzikos šou visame Pasaulyje.

- Kokiu tikslu pasistatėte sau mauzoliejų Berlyne? 

-Tai buvo daugiau reklaminė mūsų grupės kampanija, kurios metu pasistatėme savo naujausią albumą „Made in Germany 1995–2011“.

- Sklinda gandai, kad šis Jūsų poelgis yra susijęs su „Rammstein“ grupės ketinimu išsiskirti. Ar tie gandai kiek nors atitinka tikrovę?

- Mūsų grupė gyvuoja beveik 20 metų. Todėl tu niekad nesi tikras, kas gali nutikti vienam ar kitam grupės nariui. Kažkas gali susirgti ir prarasti balsą. Niekada nesi tikras dėl ateities. Be to, mes jau nesame ir tokie jauni. Mes nebekuriame didelių planų ateičiai. Todėl kas gali žinoti, gal šis turas ir bus paskutinis.

- Dažnai „Rammstein“ grupė siejama su skandalais ir įvairiausiomis provokacijomis. Ar Jūs save laikote skandalistais?

- Nemanau, kad mes skandalistai. Mūsų pasirodymuose yra daugiau šviesų ir muzikos nei kalbų ar provokacijų.  Savo muzikoje mes kalbame apie tokius dalykus, kuriuos ne visi žmonės gali suprasti. Mes tiesiog grojame tokio stiliaus muziką, kuri savaime  turi šiek tiek šokiruoti ir provokuoti.

- Kaip vertinate savo skandalingus video „Pussy“ ir „Haifisch“? Dėl jų turinio nemažai aliarmo kilo visuomenėje.

- Tai priklauso kaip į visa tai pažiūrėsi. Iš vienos pusės tai man nebuvo normalu, nes aš niekuomet nesu šovęs į ką nors. Iš kitos pusės tai buvo šiokia tokia provokacija. Tai buvo pirmas kartas istorijoje, kad roko grupė padarė kažką tokio šokiruojančio. Iš kitos pusės tai yra smagu, kai visi laiko tave skandalistu, todėl iš tam tikrų dalykų  tu gali pasijuokti savaip.

- Ar jūsų gerbėjai gali tikėtis daugiau tokio žanro video klipų ateityje?

- Kaip jau minėjau, savo video klipuose mes stengiamės parodyti tam tikrą humorą, nes kai kurie žmonės galvoja, kad vokiečiai neturi humoro jausmo, todėl stengiamės sugriauti įsivyravusius stereotipus. Tikrai nenorime pasirodyti kaip tamsos karaliai iš tamsos karalystės. O žvelgiant į ateitį, aš asmeniškai nenoriu daryti nieko daugiau, kaip puikius pasirodymus ir tai kas susiję su mūsų muzika. Nenoriu, kad mus tapatintų vien tik su skandalais. Realybėje mes nesame tokie. Reikia suprasti, kad kartais žmonės nesugeba atskirti, kur yra scena, o kur realaus gyvenimas.

- Ką veikiate po koncertų? Kaip atrodo jūsų laisvalaikis?

- Ką gali daryti po pasirodymo. Turbūt pirma einame į dušą. Stengiamės atsipalaiduoti savaip. Vakarėlių rengti nėra jėgų. Pasidaliname koncerto įspūdžiais, pasikalbame. Aš asmeniškai dažnai pažiūriu filmą ir taip atsipalaiduoju.

-Ar turite mėgstamiausią dainą iš naujausio albumo?

-  Greičiausiai taip. Tai daina „Mein Land“.

Sulaužęs visus „Reimmstein“ grupės blogiukų įvaizdį ir gitaristas Richard Kruspe visiems Lietuvos gerbėjams palinkėjo linksmų švenčių, nesirgti ir priminė, kad atvykdami į koncertą, kartu nepamirštų pasiimti ir savo draugų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)