Grupės lyderis Tomas Chaplinas, kalbėdamas su Jungtinės Karalystės žurnalistais, pabrėžė, kad faktą, jog „Keane“ diskas pasiekė perkamiausių albumų sąrašo viršūnę, jis traktavo kaip grupės triumfą, pakylantį kur kas aukščiau virš Simono Cowello ir realybės šou produkcijos kartos.

Paklaustas, ar „Strangeland“ debiutas pirmoje vietoje jiems reiškia daugiau nei „eilinį nr. 1″, Chaplinas atsakė: „Tai – kur kas daugiau nei topo viršūnė. Tai pripažinimas, kad žmonėms vis dar reikia tokios muzikos kaip mūsų, kuri tampa vis retesne mūsų padangėje. Dabar man atrodo, kad kai tik pradėjome groti 2004-aisiais, greta mūsų buvo labai daug gerų grupių, kurios, metams bėgant, deja, pasuko populiarumo keliu“.

„Mūsų paauglystėje Anglijoje dominavo britpopas. Britpopas dominavo ir tų laikų topuose. Tada juose apskritai galėjome atrasti kur kas daugiau autentikos. Tuo tarpu šiandien topuose rasti geros muzikos yra pakankamai sunku. Nesakau, kad visiškai neįmanoma, tačiau teigiu, kad tai – sunki užduotis. Galvodamas apie pastarųjų metų perkamiausius singlus ar albumus, tikrai negalėčiau prisiminti daug gerų atlikėjų, kuriems čia šypsojosi sėkmė.“ – tęsė grupės „Keane“ lyderis.

Paprašytas palyginti savo laikų muziką su dabartine, Chaplinas teigė, kad šiandien muzikoje pirmu smuiku griežia nebe muzikinis, o pramoginis faktorius: „Gyvename Simono Cowello kartoje. Muzikos žvaigždės kepamos televizijoje ir tai, mano nuomone, yra didžiulė frustracija. Manau, kad turime kovoti su šia bereikšme ir laikina pop muzika. Pavargau žiūrėti į tuos, kurie maivosi prieš televizijos kameras, norėdami įtikti sukriošusiems teisėjams, nuspresiantiems kas turi pasirašyti sutartį su įrašų kompanijomis, o kas – ne“.

manoMUZIKA primena, kad praėjusią savaitę savo naują diską „Strangeland“ išleidusi grupė „Keane“ jau šią vasarą lankysis Latvijoje organizuojamame festivalyje „Positivus“.

Grupės narių mintys apie naująjį įrašą: