Penktadienio vakarą gausiai laistomi lietumi festivalio dalyviai galėjo pasiklausyti visiems gerai pažįstamos folk roko grupės "Žalvarinis“ , kiek mažiau plačiajai auditorijai girdėtų „Ratainyčia“, "Obelija“, „Pekla“, bei svečių iš Latvijos „Auli“, iš Estijos - "Metsatoll“ bei gausų muzikantų desantą atsiuntusių baltarusių - „Litvintroll“, „Znich“.

Vakaro metu buvo ne tik klausomasi muzikinių grupių, tačiau ir kovos rate vyko atrenkamosios baltų karių kovos dėl stipriausiojo vardo, deginami laužai, pinami vainikai, dainuojamos senosios sutartinės.

Šeštadienį baltiškieji dievai ko gero pagailėjo švetės dalyvių ir atsiuntė kur kes geresnį orą, taigi, susirinkusieji senuosius amatus ar specialiąsias rungtis galėjo stebėti nebemirkdami lietuje.

Festivalio dalyvius aplankė Lietuvos partizanų buveines lankanti moto ralio dalyvių kolona, važiuojanti senais ir senoviniais motociklais.

Šeštadinį festivalio svečiai galėjo dalyvauti kartu su Varnių regioninio parko direkcija suorganizuotajme žygyje basomis miškais ir pelkėmis per kūlgrindas.

Šeštadienį susirinkusieji muzika lepinami buvo jau nuo vidurdienio, grojo grupės iš Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Norvegijos, Vokietijos - „Urskumug“, „Christ agony“, "Kroda“, „Taake“, „Helheim“, „Arkona“ bei kitos. Atsiprašymus dėl to, kad nesugebėjo atvykti, atsiuntė vokiečių grupė „Wolfchant“, jos nariai priieš savaitę pateko į avariją ir dabar gydosi lūžius bei sužalojimus.

Drąsiai galima įvardinti, kad vakaro vinys buvo dvi – tai iš Jeruzalės kilusi, dabar Olandijoje reziduojanti grupė „Melechesh“, į sunkius gitarų akordus įpinanti arabiškų melodijų motyvus ir lietuviška „Katedra lead duet“.

Po dvidešimties metų vėl kartu grojo Povilas Mėškėla ir Ričardas Laginauskas, senąją „Katedrą“ išgarsinusių dainų autorius.

Pagoniškojo sunkiosios muzikos festivalio publika šįmet buvo ypač marga ir daugiatautė. Be įpastai gausiais festivalyje dalyvaujančio jaunimo iš Latvijos, šiais metais sulaukta svečių ir iš Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos. Rokas dar kartą įrodė, kad jis vienija, o ne skiria tautas ir žmones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)