Kaip pranešė bendrovė "Baltijos viešųjų ryšių grupė", festivalyje "MountainRock vol.2: Face The Future" gros Lietuvos roko muzikos grupės - šiauliečiai "Brainers", energinga Kauno grupė "K.A.N.G.", debiutantai iš Utenos "Anbo", metalo scenos veteranai iš Vilniaus "Shadowdances" bei "Mountainside".

Festivalio prodiuseris Šarūnas Bulota BNS sakė, jog "MountainRock" festivalio "vinimi" taps į sceną sugrįžtanti legendinė roko muzikos grupė iš Vilniaus "Katedra".

Renginį užbaigs naujas Lietuvoje projektas - didžėjų kolektyvas "Rokoteka" gyvai miksuos roko muzikos hitus.

Pasak Š.Bulotos, į festivalį grupės kruopščiai atrenkamos. "Surinktos patyrusios roko scenoje, tačiau dar "nenupezusios" grupės", - sakė jis. Renginio prodiuseris akcentavo ir kokybišką įgarsinimą, kurį užtikrins su festivaliu "Kaunas Jazz" dirbę garso technikai.

Pirmasis festivalis "MountainRock", kuriame grojo "K.A.N.G.", "SH", "Mountainside" ir "Bix", buvo surengtas šių metų balandžio mėnesį. Tuomet "Combo" salėje šėlo daugiau kaip 500 žmonių. Šį kartą "MountainRock" tikisi susilaukti iki tūkstančio geriausių roko įspūdžių pasiilgusių klausytojų.

Grupė "Mountainside" yra užsimojusi didžiuosiuose miestuose festivalius rengti kas 2-3 mėnesius. Paklaustas, ar nepritrūks koncertams gerų lietuviškų roko grupių, Š.Bulota pripažino, jog tokia problema išties egzistuoja.

"Lietuvoje nėra daug gerai žinomų grupių, kaip "Rebelheart" ar "Bix", o naujos grupės ne visos įdomiai groja. Dažnai tai užsieniečių rokerių kopijos", - sakė jis. Tačiau muzikantas patikino, jog kol kas Lietuvos grupių turi numatę keliems festivaliams į priekį.

Į vėlesnius renginius organizatoriai žada pasikviesti ir užsienio atlikėjų. Pasak muzikantų, roko festivalis su kokybiška muzika bei geru įgarsinimu visuose Lietuvos miestuose susilauktų nemažo susidomėjimo.

Nors dar nesurengė antrojo "MountainRock" festivalio, muzikantai jau planuoja trečiąjį. Š.Bulotos teigimu, po poros mėnesių į koncertą Vilniuje ketinama sukviesti roko grupes, pasirodžiusias pirmajame "MountainRock" festivalyje Kaune.

Jau septintus metus gyvuojanti grupė "Mountainside" šiuo metu įrašinėja savo antrąjį albumą, kuriame jaučiama "stoner rock" ir "new wave" muzikos įtaka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją