Iš viso į Afganistaną buvo nuskraidinta apie toną paramos ir tai yra kol kas didžiausias į Goro provinciją nugabentas paramos krovinys. Siuntą sudarė įvairūs rūbai, kosmetika, mokyklinės priemonės, žaislai vaikams, saldainiai ir kitos dovanos. Dainininkė džiaugiasi, kad pavyko suteikti realią apčiuopiamą naudą Afganistano žmonėms.

„Man svarbu, kad Lietuva rūpinasi tais, kam reikia paramos. Buvo metas, kai pagalbos reikėjo mums, o dabar jau galime padėti kitiems,“ - sakė Jurga.

Dainininkė neabejoja, kad tai, kas buvo nuskraidinta į Afganistaną ten yra tikrai reikalinga. Pasak Jurgos, svarbu ne tik materialinė akcijos pusė, tačiau ir parodytas dėmesys, bendravimas, užmegzti nauji santykiai ir stiprinami seni. „Gera žinoti, kad žmonės Afganistane šią žiemą šals mažiau negu praėjusią“, - sakė Jurga.

Daugiau kaip dviejų valandų trukmės vizito Čagčarano mergaičių mokykloje metu Jurga surengė dainavimo ir piešimo užsiėmimus, įtraukė vaikus į žaidimus, padedama Lietuvos specialiosios misijos Afganistane atstovų išdalino dovanėles. Gavusi leidimą koncertuoti Čagčarano mergaičių mokykloje Jurga tapo pirmąja užsienio atlikėja, kuriai buvo leista Afganistane surengti savo koncertą vietiniams gyventojams.

Mokyklos kieme vykusio koncerto metu pritariant gitaristui Romui Rainiui Jurga atliko savo dainas „Saulė vandeny“, anglišką dainos „Smėlio žmonės“ versiją „Sandman‘s Child“, dainą „Llorando“ iš kino filmo „Malholando kelias“ bei vieną kūrinį vietine dari kalba „Anoj pusėj upės“.

Pabaigoje Jurga buvo paprašyta sudainuoti dar vieną dainą ir atliko „Mortos ariją“ iš miuziklo „Tadas Blinda“. Jurgos dainos buvo sutiktos ovacijomis, kurios kildavo ne tik pasibaigus kūriniui, tačiau ir jo metu.

Jurgos pasirodymą stebėjusios mokyklos auklėtinės sveikindamos Lietuvos dainininkę koncerto pradžioje vieną kūrinį sudainavo ir pačios.

Šį koncertą taip pat stebėjo Čagčarano mokyklos mokytojai ir svečiai, tarp kurių buvo Goro provincijos gubernatorius buvęs kariškis Bazas Mohammadas Ahmadis. Goro provincijos gubernatorius gyvai domėjosi pasirodymu bei Jurgos nupaišytu piešiniu, kuriame buvo pavaizduotas lietuviškas miškas ir jame gyvenantys gyvūnai.

Lietuvos specialioji misija Afganistane inicijuoja parko steigimą Čagčarane, todėl Jurgos apsilankymo metu mokyklos auklėtiniai aktyviai piešė piešinius parko, gamtos bei gyvūnų tematika. Už šiuos piešinius vaikai buvo apdovanoti dovanėlėmis. Jų piešiniai lapkričio mėnesį bus eksponuojami parodoje Lisabonoje. Reportažą apie šią akciją parodė Afganistano radijo ir televizijos Čagčarano kanalas.

Viešėdama Čagčarane Jurga lankėsi karinėje bazėje, kurią įsteigė Goro provincijos atkūrimo grupė iš Lietuvos. Šioje bazėje kartu su gitaristu Romu Rainiu kalnuose leidžiantis Afganistano saulei ji surengė pusantros valandos trukmės koncertą kariams iš Lietuvos, Kroatijos, Danijos, JAV, Ukrainos ir kitų valstybių. Jurgos kelionė į Afganistaną bus įamžinta jos naujausios dainos „Smėlio žmonės“ vaizdo klipe, kuris planuojama, kad pasirodys iki naujųjų metų.

Akciją, pavadintą „Salam. Nelik abejingas“, globojo Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas, prie akcijos įgyvendinimo prisijungė Krašto apsaugos ministerija, dizainerė Jolanta Rimkutė, įvairios įmonės ir pavieniai asmenys.

Jurgos inicijuota akcija nėra pirmoji, kurios metu Lietuvoje buvo renkama parama Afganistanui. Šių metų gegužės 20 dieną Vilniuje vykusio kariuomenės ir visuomenės koncerto metu įvyko akcija, kurios metu buvo renkamos lėšos vaikų skiepijimui Afganistane, nes šioje šalyje yra itin didelis vaikų mirtingumas. Šiame koncerte taip pat buvo pakviesta dalyvauti Jurga, kuri po kelių mėnesių pati inicijavo naują paramos akciją Afganistanui.

Penktadienį vakare iš Afganistano grįžusi Jurga jau šį antradienį išvyksta koncertuoti į JAV, kur surengs aštuonis koncertus. Vėliau vyks jos pasirodymai Vengrijoje ir Slovėnijoje. Lapkričio 29 dieną tarp geriausių Baltijos šalių atlikėjų MTV Europos muzikos apdovanojimuose esanti Jurga surengs savo pasirodymą Vilniuje „Forum Palace“ rūmuose, o gruodžio 1 dieną koncertuos Klaipėdoje Žvejų kultūros rūmuose.