Visi atlikėjai galėjo atlikti savo arba garsų kito autoriaus kūrinį, ne "eurovizinę" dainą. Perklausa surengta tam, kad galima būtų įvertinti dalyvių muzikinius sugebėjimus. Kai kurie muzikantai atėjo iš tiesų pasiruošę dainų konkursui. Surepetavę sinchroninį judesį, pasipuošę ir žinantys, ko nori iš atrankos. Tačiau buvo ir tokių dalyvių, kurie atėjo pranešti pasauliui apie save, nors jam dar neturėjo ko pasakyti.

Scenos profesionalai

Perklausoje pasirodė "Euroviziją" prieš keletą metų nacionalinę atranką laimėjęs Linas Adomaitis. Dainininkas atliko savo kūrybos dainą "I'm Floating To You".

Tarp scenos senbuvių pasirodė Feliksas Kutka iš "Merlin", dainavęs "Gyvena ten". Anot A. Rožicko, aiškiai matėsi, kad dainininkas scenoje kaip nesijaučia kaip meška vandenyje.

Gausių studijos publikos aplodismentų susilaukė "Bekešo vilkų" vokalistė Girmantė Vaitkutė. "Manau, kad žiūrovai yra protingi ir atsirinks, už ką verta balsuoti", - sakė Girmantė. Jos pasirodyme, kaip juokavo dainininkė, nebus nei šokinėjančių liūtų, nei šaudančių patrankų.

Publiką savo bene populiariausiu kūriniu "Lietaus ašara" užhipnotizavo "Saulės broliai".

Pristatyti naują dainą į konkurso perklausą užsuko ir "Gerai gerai & Mis Sheep".

TV projektų dalyviai

Televizijos chorų projektą laimėjusio "Rondo" lyderio Aleksandro Ivanausko choro dainininkai susibūrė į grupę "Božolė". Jie atrankoje užtraukė Bruno Mars dainą "Just The Way You Are".

"Kadangi chore yra penkiolika žmonių, o konkurse galima dalyvauti tik šešiems, traukėme burtus", - pasakojo atrankoje laimę mėginantys choristai.

Militaristinį stilių "eurovizijai" pasirinko Donatas Šimkus-Dūmas, kuris scenoje su grupės kareivukais pagal dainą "Opapa" į taktą žygiavo. "Jūs nebalsuokit už mus, nusipirkit duonos, šampūno. O jei rimtai, balsuokite už geriausią pasirodymą", - žiūrovus agitavo Dūmas.

Vedėjo Audriaus Rožicko sesėmis trynėmis pavadinta "D'Oro" trijulė su jaunąja operos soliste Marta Lukošiūte priešakyje taip pat kovojo dėl kelialapio į nacionalinę dainų konkurso atranką.

Nauji balsai

Su Alyson Noel hitu "Cruel Summer" savo balso galimybes mėgino pademonstruoti merginų ketveriukė "Glaam". Jaunosios atlikėjos išdavė, kad jas prodiusuoja viena prancūzų kompanija.

Dėl teisės dalyvauti "Eurovizijoje" kovojo ir grupės "Sepa", Eglė Jakštytė, "Freezing Kiss", Giedrė Smolskaitė, "Alive Way", Andrius Pojavis ir "Timohi".

Per pertraukėles scenoje svečio teisėmis pasirodė Evelina Sašenko. Publiką savo pasirodymais ir energingais šokiais bene labiausiai pradžiugino "Žalgirio" šokėjos.

Pasirodymų akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Įrašas bus transliuojamas šį šeštadienį. Kitą savaitgalį jau prasidės nacionalinės "Eurovizijos" dalyvių atrankos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)