Evelinos Sašenko pasirodymo metu milžinišką ekraną apgaubė rūkas. Pakilęs virš jo, jis kaskada leidosi žemyn ir lengvai pasklido į susirinkusių „Eurovizijos“ gerbėjų minią.

Netrukus įsižiebė ir širdies formos fejerverkas. Jis dar kartą priminė šių metų „Eurovizijos“ šūkį „Pajusk savo širdies plakimą“ ir leido pasinerti į romantišką dainos „C'est ma vie“ sukurtą atmosferą. Kaip ir pirmajame pusfinalyje, dainos ir ją papildančių efektų įkvėptos poros leidosi į šokio sūkurį.

Šventine nuotaika su susirinkusiais dalinosi laidos „Labas rytas“ ir šio renginio vedėjas Ignas Krupavičius, tapęs neatskiriamu „Eurovizijos“ transliacijų po atviru dangumi simboliu.

„Eurovizijos“ finalo transliacijose buvo laukiami ne tik lietuviai. Pusfinalių transliacijos parodė, jog galimybė stebėti konkursą po atviru dangumi vilioja ir užsieniečius. Pirmajame pusfinalyje kartu su lietuviais šėlo ispanai, prancūzai, olandai ir kiti, į antrąjį palaikyti savo šalies atstovų atėjo draugiškas latvių ir estų būrelis.

Į vieno populiariausių Lietuvoje televizijos konkursų transliacijas po atviru dangumi viliojo ir giedras dangus – lietaus sinoptikai neprognozavo. Susirinkusiųjų patogumui organizatoriai pasirūpino suoleliais.

Ypač išsiskyrė lietuvių ir ispanų sirgalių būrys, ne tik tapęs fotografų numylėtiniais, bet ir savo entuziazmu užkrėtęs daugybę į aikštę susirinkusių muzikos mylėtojų. Jaunieji „Eurovizijos“ gerbėjai šoko, dainavo, mojavo vėliavomis ir į savo ratą vieną po kito įtraukė santūriuosius lietuvius. Taip konkurso transliacija virto didžiausia ir siautulingiausia šokių aikštele po atviru dangumi.

Šventine nuotaika su aikštėje susirinkusiais dalinosi renginio vedėjas Ignas Krupavičius. Viso vakaro metu jis kalbino žiūrovus ir netruko išsiaiškinti, kad dauguma palaikė „Eurovizijoje“ dalyvavusius Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Prancūzijos atstovus. Nemaža dalis aikštėje buvusių konkurso sirgalių įnirtingai balsavo už savo favoritus.

Kaip ir pusfinalių transliacijų metu, Vilniaus Rotušės aikštėje buvo gausu užsienio svečių. Susižavėjęs renginį stebėjo iš Brazilijos atostogų į Lietuvą atvykęs žurnalistas, kuriam „Eurovizijos“ konkursas buvo naujiena. Įvairiose aikštės vietose būriavosi ir kitų Europos bei pasaulio šalių piliečiai.

Šventinė nuotaika iš susirinkusiųjų veidų nepradingo net stebint balsavimo rezultatus. Akivaizdu, jog Lietuvos atstovės pasirodymą dauguma įvertino itin palankiai, o Lietuvos užimta vieta nuotaikos niekam nesugadino. Atvirkščiai – audringos ovacijos kildavo sulaukus net mažiausių balų iš kitų šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją