Lanos Del Rey koncertas Vilniaus „Siemens“ arenoje įtrauktas į pasaulines atlikėjos gastroles „Born to Die“, kurių metu ji pristato to paties pavadinimo milžiniškos sėkmės susilaukusį savo albumą. 2012 metų sausį išleistas albumas jau parduotas daugiau kaip 2,8 mln. kopijų tiražu ir vadinamas vienu sėkmingiausių šių metu albumu.

Pseudonimu Lana Del Rey (tikrasis vardas Elizabeth Grant) pasivadinusi atlikėja dėl savo išskirtinės dainavimo manieros neretai vadinama šių laikų Nancy Sinatra, o jos unikalus vokalas, sakoma, primena legendinės Marilyn Monroe balsą.

Lana Del Rey išgarsėjo 2011 metais visame pasaulyje pristačiusi hitu tapusią dainą „Video Games“. Per savo, kol kas dar neilgą, bet stulbinančiai sėkmingą, karjerą Lana Del Rey jau spėjo susižerti ne vieną svarų apdovanojimą, o tik ką praūžusiuose MTV Europos muzikos apdovanojimuose triumfavo „Geriausios alternatyvios atlikėjos“ kategorijoje. Matyt, ne veltui muzikos kritikai ir muzikinė spauda negaili jai ditirambų ir ją įvardina, kaip šviežią oro gurkšnį monotonišku tapusiame muzikos pasaulyje.

Lanos Del Rey arkliukas – ne tik vokalas, savita dainavimo maniera, bet ir išskirtinė išvaizda. 2012 metų pradžioje mergina pasirašė kontraktą su viena garsiausių pasaulio modelių agentūrų „Next Model Management“ ir tapo garsaus drabužių tinklo „H&M” bei prabangaus sportinio automobilio „Jaguar F-Type“ reklamos veidu. Be to, šių metų rugsėjo pradžioje vykusiuose iškilminguose populiariausio pasaulyje vyrams skirto žurnalo „GQ“ apdovanojimuose Lana Del Rey buvo išrinkta „Metų moterimi“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)