"Kol kas galutinio sprendimo apie festivalio buvimą ar nebuvimą nėra, laukiame kelių atsakymų dėl finansavimo", - BNS sakė "Be2gether" atstovė Eglė Remeikaitė.

Pasak jos šiemet į valstybės institucijas dėl finansavimo nebuvo kreiptasi, bendraujama tik su galimais privačiais rėmėjais.
"Ieškome kitų galimybių finansavimui ir, jei neatsiras ar nepasitvirtins rėmėjai, tai šiemet festivalio nebus", - teigė E.Remeikaitė.

Jei vis dėlto festivalis bus, jis įvyks vasaros pabaigoje.

"Norime daryti bent jau tokį, koks buvo anksčiau. Mums siūlė festivalį mažinti, tačiau mes norime išlaikyti kokybę", - kalbėjo E.Remeikaitė.
Ji sakė, kad net ir šiemet festivaliui neįvykus, idėja jį rengti nebūtų numarinta.

"Festivalis buvo pakankamai nemažas ir mums svarbus įvykis, taigi, manau, kad idėja bus gyva. Gal tada jį surengtume 2012 ar 2013 metais", - tvirtino "Be2gether" atstovė.

Ji sakė, kad nei vienas iš keturių rengtų festivalių nebuvo pelningas. Pernykščio festivalio biudžetas šiemet siekė per 1 mln. litų, iš valstybės paramos nebuvo gauta.

Pernykštį renginį aplankė apie 8-9 tūkst. žmonių, tačiau šį skaičių sudaro tiek renginio aptarnaujantis personalas, tiek žiūrovai. 2009-aisiais "Be2gether" aplankė apie 11 tūkst. žiūrovų.

"Be2gether" pernai koncertavo elektroninio roko atlikėjai "Empire of the Sun" iš Australijos, britų rokeriai "Skunk Anansie" bei hip hopo atlikėjas iš Didžiosios Britanijos "Roots Manuva".

Nuo 2007-ųjų vykstančiame festivalyje koncertavo grupės "Groove Armada", "Bloodhound Gang", "Morcheeba", "Tricky", "Datarock".

Festivalis rengiamas prie pat sienos su Baltarusija, ir iš pradžių jis turėjo politinę potekstę.