"Laimėti ar nelaimėti – tai priklauso nuo daugelio dalykų. Tačiau garbingai pakovoti esu pasirengusi. Žinau viena – tai daina, kuri tikrai verta finalo", – tikino „Isado“ vadovės Ingridos Araškevičiūtės Grigišienės globojama dainininkė iš Klaipėdos.

Mergina intriguoja: jokio liūdesio, jokio pesimizmo, kuris dažnas lietuvių liaudies kūryboje. Tai moderni, netgi klubinė sutartinės versija, kuri priimtina paties įvairiausio amžiaus klausytojams.

Guoda Isado sako, kad jos daina nebando pakartoti kitų sėkmės, nemėgdžioja to, kas jau seniai sukurta kitose šalyse, bet išnaudoja savo tautos kūrybos klodus.

Mergina nesijaudina, kad scenoje turės susirungti su tikrais profesionalais, kurių dainoms ir vardui reklamos mūsų šalyje nebereikia.

"Stovint „Eurovizijos“ scenoje svarbu ne tai, kiek esi žinomas ar garsus savo šalyje, o tai, kokią žinią neši Europai, ką nori pasakyti, parodyti, kuo gali išsiskirti. Sutartinė pernai buvo įtrauka į „Unesco“ saugomą nematerialaus paveldo fondą. Kodėl gi jos nepristačius „Eurovizijos“ scenoje? To neturi nė viena ne tik Europos, bet ir pasaulio šalis", – savo daina didžiuojasi Guoda Isado.

Sutartinės jau nuo XX a. pradžios yra tapusios vienu ryškiausių lietuvių kultūrinės tapatybės simboliu. Užsienyje sutartinės yra tapusios savita Lietuvos vizitine kortele.

Netgi garsusis Balkanų kompozitorius Goranas Bregovičius, kūrybą grindžiantis savo tautos kultūriniu paveldu, neslepia, kad ir lietuvių liaudies dainose atranda įkvėpimo.

Pradinėse klasėse savo pažintį su muzika pradėjusi būtent folkoro ansamblyje, kur ne tik dainavo, bet išmoko groti visais ten naudotais instrumentais - tarka, klumpėmis, skudučiais ir kanklėmis - Guoda Isado džiaugiasi sugrįžusi ten, nuo ko pradėjo, nors pastaruoju metu jos atliekama muzika buvo artima soul, jazz, gosspel ritmams.

Guoda Isado, kurios tikrasis vardas Guoda Juškevičiūtė, iš tiesų scenoje ne naujokė. Mergina gynė uostamiesčio garbę televizijos projekte "Chorų karai", dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, Džiazo dainų šventėje "Jaunoji džiazo banga", Vilniaus gospelo festivalyje, keletą metų sėkmingai pasirodė televizijos projekte "Talentų ringas".

Nauju sceniniu vardu prisistatanti vokalistė „Eurovizijos“ pasirodymui rengiasi kartu su meno studijos „Isado“ šokėjais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją