Parodą Lietuvoje pristatė Rusijos labdaros fondas „Missia". Fondo tikslas - gerinti globos namuose gyvenančių vaikų kasdienybę, integruoti juos į visuomenę.

Kaip per spaudos konferenciją sakė fondo steigėja Margarita Viktorovna Buriak, šiemet ją sujaudino Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų būklė - pasak moters, čia trūksta net sauskelnių ir kitų būtinų daiktų auginant vaikus, todėl vienas iš tikslų prieš šias šventes - pagelbėti čia augantiems vaikams.

Visos matrioškos parodoje - skirtingos, unikalios, pagamintos vis kitame Rusijos ar kitų dalyvaujančių šalių regionuose. Didžiulės matrioškos margintos pagal to regiono tautinius raštus. Skirtingi ne tik raštai, veidai, bet ir atlikimo technikos - vienos lakuotos, kitos ne, kai kurios puoštos blizgučiais, o kai kurios asketiškos. Parodoje eksponuojamos ir dvi lietuviškos matrioškos.

Parodos organizatorės atkreipė dėmesį, kad ne visi matrioškas dekoravę vaikai yra visiškai sveiki, tad kai kuriems su užduotimi susidoroti nebuvo paprasta, tačiau jie tai padarė.

Spaudos konferencijos metu nuskambėjus klausimui, ar negera idėja būtų suorganizuoti matrioškų aukcioną ir taip surinkti daugiau paramos, spaudos konferencijoje dalyvavusi fondo vykdomoji direktorė Olga Safranova kategoriškai atsisakė pasinaudoti tokia idėja. Pasak jos, matrioškų tikslas kitoks - sujungti socialinius sluoksnius, informuoti visuomenę apie problemą, priminti apie tai, kad kai kuriems vaikams labai trūksta būtiniausių daiktų, padėti pažinti svetimas kultūras.

Nuotraukų galerijoje - spaudos konferencijos ir parodos atidarymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją