Kova vyks dviejose salėse ir kieme

Spektaklis išskirtinis ne tik savo pastatymu, bet ir pasirinkta lokacija - veiksmas vyks ne tik salėje, bet ir teatro kieme. Būtent čia ir prasidės bei baigsis "Kovos klubas".

"Pirmiausia žiūrovų neleisime į rūbinę, o pakviesime į Jaunimo teatro kiemą", - su "Kovos klubo" taisyklėmis supažindino V. Bareikis. Spektaklio veiksmas vyks ne tik kieme, bet ir dviejose teatro salėse. Mažojoje salytėje bus rodomi etiudai iš psichologinių savitarpio pagalbos susirinkimų, kuruose renkasi nepagydomomis ligomis sergantys ligoniai. Juos vaidins vyresnės kartos Jaunimo teatro aktoriai.

"Kaip vienas iš jų juokais papriekaištavo, kad mes užimame ne tik kiemelį, bet ir didžiąją sceną, o Jaunimo teatro aktoriai nustumti į Mažąją salytę, kur jie vaidina mirštančiųjų būrelį, - šypteli režisierius. - Tai iš dalies atspindi spektaklio idėją, didžiulį kartų konfliktą." Tiesa, vyresnioji aktorių karta "No Theatre" komandą priėmė itin šiltai. Spektaklyje vaidmenį kuriantis Antanas Šurna, anot V. Bareikio, jau po pirmosios repeticijos taip užsidegė šio pastatymo idėja, kad net kuklu garsiai įvardinti tuos žodžius, kokiais jis išreiškė savo džiugesį.

Spektaklyje vaidins ir kiti Jaunimo teatro aktoriai: Jonė Dambrauskaitė, Giedrė Giedraitytė, Sergejus Ivanovas, Aleksas Kazanavičius, Lukas Petrauskas, Gediminas Storpirštis, Vytautas Taukinaitis.

Bus ir tikrų muštynių

"Kovos klube" vaidmenis kuria net 40 aktorių. 20 iš jų - V. Bareikio surinkti neprofesionalūs teatro mylėtojai, panorę prisijungti prie spektaklio kūrimo. Vaikinams teks ne tik vaidinti, bet ir spjaudytis ugnimi, muštis ir laipioti stogais. Dėl to jiems drauge su spektaklio aktoriais jau nuo vasaros treniravosi stadione stiprindami savo ištvermę.

Režisierius, dar prieš pradėdamas statyti "Kovos klubą", ilgai galvojo, kuo pakeisti muštynių ir smurto scenas. Buvo mintis kovas pakeisti šiuolaikinio šokio elementais, tačiau galiausiai nutarė kovos menų neatsisakyti. Kaip DELFI pasakojo V. Bareikis, išmokyti aktorius tikroviškai muštis labai pasitarnavo pasikviesti aktoriai-mėgėjai, iš kurių net keli moka kovų menų. Smurtinėms scenoms sustiprinti pasirinkta sunki agresijos turinti muzika, kurią spektaklio metu gyvai atliks grupė „Sheep Got Waxed". Originalus "Kovos klubo" garso takelis gruodį turėtų būti įrašytas ir išleistas kompaktinės plokštelės pavidalu.

Storpirščių klanas ir Svaras iš "G&G Sindikato"

"Kovos klubo" heroję Martą vaidina Elzė Gudavičiūtė. Aktorei spektaklyje teks persirengti net 11 specialiai sukurtų kostiumų. Kiekvienoje scenoje ji atrodys vis kitaip. "Man vaidinant teks ne tik stengtis įsijausti į vaidmenį, bet ir nepamiršti, kurias pėdkelnes užsimauti", - juokėsi Auksiniu scenos kryžiumi šiais metais apdovanota aktorė.

Pagrindinį vaidmenį spektaklyje kuria ir aukščiausią teatrinį apdovanojimą pelnęs Ainis Storpirštis. Režisierius prisipažįsta, kad į "Kovos klubą" norėjo pasikviesti visus penkis Storpirščių giminės vyrus, tačiau dėl sveikatos problemų vaidmenis kurs trys - be Ainio vaidins jo tėvas Gediminas bei pusbrolis Simonas.

Vieną herojų įkūnys ir dainininkas gabrielius Liaudanskas-Svaras iš "G&G Sindikato". "Aišku, jis žinojo, kad jo personažas bus su pašalintomis sėklidėmis, nuo chemijos išaugusiomis krūtimis, bet vis tiek labai apsidžiaugė", - šypsojosi V. Bareikis.

Spektaklio vaidmenis taip pat kurs ir kiti "No Theatre" aktoriai - Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Agnė Kaktaitė.

"Nenoriu nieko intriguoti, nes vien jau pats spektaklio pavadinimas turi intrigą. Tai ne pirmas Vido spektaklis, todėl nereikia kalbėti apie mus kaip apie visišką nulį. Kai Vidas pasikviečia dirbti kartu, žinau, kad bus sunku, bet bus labai gerai, - "Kovos klubo" pristatyme kalbėjo A. Storpirštis. - Tačiau spektaklis bus nerealus, jums reikia ateiti ir patiems pamatyti."

DELFI galerijoje - akimirkos iš spektaklio pristatymo:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)