Pirmąją festivalio dieną, rugpjūčio 27-ją bioenergetikė Svetlana Smertjeva pasakos apie piligrimystę Jokūbo keliu. Vidurnaktį, po pirmojo festivalio koncerto, Anykščių koplyčioje aktoriai Gediminas Storpirštis ir Ligita Kondrotaitė parodys spektaklį „Kas šitą vėją pavadino likimu”, sukurtą pagal šiuolaikinių lietuvių poetų kūrybą. Norintys naktinėti Dainuvos slėnyje iki ryto galės mėgautis kinu po atviru dangumi, kuri dovanoja kino teatras „Pasaka“.

Šeštadienis, antroji festivalio diena, prasidės rytiniu saulės pasitikimu prie Šventosios. Vidudienyje etnomuzikolgas Evaldas Vyčinas skaitys paskaitą, o artėjant finaliniam koncertui, bardas ir poetas Domantas Razauskas surengs savo eilėraščių iš būsimos knygos skaitymus.

Festivalio metu bus surengti du jungtiniai koncertai. Penktadienio vakarą Dainuvos slėnis aidės nuo jaunųjų mūsų šalies bardų dainų. Kartu su jaunimu čia pasirodys daugelio pamėgta grupė iš Klaipėdos „Atika”, taip pat klaipėdiškis Jonas Baltokas, šiųmetis S. Mykolaičio premijos laureatas Artūras Dubaka. Visi šio koncerto atlikėjai be savo dainų, padainuos po vieną Vytauto Kernagio.

Festivalį vainikuos finalinis koncertas šeštadienį, rugpjūčio 28 d. Jame pasirodys žymiausi Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjai: Olegas Ditkovskis ir Neda, Saulius Bareikis ir Andrius Kulikauskas, Gediminas Storpirštis, Aidas Giniotis, Domantas Razauskas, Vytautas V. Landsbergis, Mindaugas Ancevičius, Andrius Zalieska su Aurimu Driuku, grupė „Liūdni slibinai” bei teatro „Atviras ratas” aktoriai.

Kaip sakė festivalio direktorė Alina Semionova, norintys festivalyje išbūti abi dienas, galės įsikurti palapinių miestelyje, kuris nusidrieks tame pačiame Dainuvos slėnyje. Tereikia turėti savo palapinę.

Nacionalinis dainuojamosios poezijos festivalis „Purpurinis vakaras” Anykščiuose rengiamas nuo 2008 metų. Jau pats jo pavadinimas byloja, kad jis dedikuotas vienam iš lietuviškos dainuojamosios poezijos pradininkų Vytautui Kernagiui. Todėl neatsitiktinai čia susirinkę bardai per savo pasirodymus dainuoja ir šio atlikėjo dainas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją