Prieš ketverius metus teatro rėmėjų sumanyti „Operos švyturiai” – tai padėka už sezono darbus ryškiausiems šalies metų artistams. Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis statulėlėmis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre Naujųjų metų išvakarėse, premjerinio spektaklio „Traviata” pertraukos metu.

Kaip ir kasmet „Operos Švyturiams” bus įteiktos ir piniginės premijos. Rėmėjų skirtas prizinis fonas siekia daugiau nei 50 tūkstančių litų.

Rėmėjai kartu su kitais komisijos nariais pusiau juokais prasitarė, kad kasmet išrinkti geriausius operos ir baleto artistus darosi vis sunkiau: daugėja įsimintinų pastatymų, sužiba naujos žvaigždės.

„Operos Švyturių“ teikimas – graži teatro tradicija. Didėjantis nominantų būrys – tai įrodymas, kad turime puikių solistų, o ateinančių metų pastatymai neabejotinai atvers duris naujiems vardams, kurie bus verti šio garbingo apdovanojimo", - sakė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.

Paskutinį metų vakarą “Operos švyturiai” ir piniginiai prizai bus įteikti 6 nominantams, kuriuos kruopščiai atrinko 12 šokio ir vokalo specialistų. Metų operos solistu buvo išrinktas Dainius Stumbras už Don Karlo vaidmenį operoje „Likimo galia“. Metų operos soliste vienbalsiai buvo išrinkta Sigutė Stonytė už Leonoros vaidmenį „Likimo galioje“ bei Zentos vaidmenį operoje „Skrajojantis olandas“.

Metų baleto solistu šiemet tapo Nerijus Juška už Vronskio vaidmenį balete „Ana Karenina“, Bazilio - balete „Don Kichotas“ bei Zigfrido vaidmenį balete „Gulbių ežeras“. Metų baleto soliste buvo išrinkta Miki Hamanaka už Anos vaidmenį balete „Ana Karenina“.

Jauniesiems teatro solistams buvo skirtos dvi - Metų operos vilties ir Metų baleto vilties - nominacijos. Metų operos viltis - Egidijus Dauskurdis - apdovanojimą gaus už vaidmenis „Likimo galioje“ (Alkadė), „Skrajojančiam olande“ (Dalandas), „Don Žuane“ (Leporello) bei „Rigolete“ (Sparafučilė). Metų baleto viltimi šiemet tapo Inga Cibulskytė už Emilijos vaidmenį balete „Dezdemona“ bei pasirodymą balete "Ana Karenina".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją