Projekte susipina du iš pirmo žvilgsnio nesuderinami muzikos stiliai – barokas ir šiuolaikinis džiazas. Nuostabu tai, kad iš tiesų baroko laikotarpio muziką ir džiazą sieja esminiai panašumai. Vienas jų net sudaro džiazo pagrindą.

Tai – baroko laikmečiu užgimusi improvizacija, leidžianti spontaniškai išgauti naujas skambesio spalvas, tapybiškai išreikšti emocijas. Baroko laikais, kaip ir šiuolaikiniame džiaze, muzikinis kūrinys traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei.

Kūrybingųjų muzikantų trio – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos LMTA magistrantės, daugkartinės konkursų laureatės Karolina Glinskaitė (klasikinis vokalas) ir Silvija Pankūnaitė (džiazo vokalas) bei jau ženklios tarptautinės patirties įgijęs pianistas Vytis Smolskas.

Šis žaismingas trio yra unikalus tuo, jog atlikėjai susibūrė vedami vieno konkretaus tikslo – pasinerti į vokalinę bei instrumentinę arijų interpretaciją, kuri atskleistų impulsyviąją, o ne vienareikšmiškai įmantrią, patetišką baroko epochos pusę. Drauge muzikuodami, atlikėjai geba sukurti tyrą, magišką atmosferą bei atspindėti jausmus ir išgyvenimus, pernelyg nenutolusius nuo realybės. Barokas kitaip.
Barokas naujai. Barokas be perukų. Barokas su sparnais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją