Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai mokytojų rekomendacijų sulaukė Antuano de Sent Egziuperi knyga „Mažasis princas“, antroje vietoje liko Astridos Lindgren „Pepė Ilgakojinė“, o trečioje – Alano Alexander Milne „Mikė Pūkuotukas“.

Iš viso daugiau nei pusė tūkstančio balsavusiųjų vaikams rekomendavo 225 knygas. Šis balsavimas – įmonių grupės „Alma littera“ inicijuoto skaitymo skatinimo projekto „Augu skaitydamas“ dalis.

„Mažasis princas“ daugiausiai rekomendacijų sulaukė dėl to, kad knyga „pamokanti“, joje „aprašomi moraliniai principai, kuriais turėtų remtis visas žmogaus gyvenimas“, anot balsavusiųjų, skaitant kiekvienąkart galima atrasti šį tą nauja. „Pepę Ilgakojinę“ mokytojai rekomendavo perskaityti dėl to, kad knyga moko „ginti savo nuomonę ir nebijoti išsiskirti iš kitų“, o tarp priežasčių, dėl kurių verta skaityti „Mikę Pūkuotuką“, nurodytas kūrybiškumo ir savarankiškumo lavinimas, „garantuota juoko dozė“ bei „galimybė pažinti svajonių pasaulį“.

„Viena iš gana dažnai nurodomų tėvų neskaitymo priežasčių yra ta, kad sunku išsirinkti knygą, vertą dėmesio. Knygų yra daug ir tampa sunku atrasti pačias geriausias – pamokančias, formuojančias vaikų pasaulėžiūrą, skatinančias mąstymą ir lavinančias vaizduotę. Todėl ir nusprendėme suorganizuoti balsavimą, kad mokytojai – tie žmonės, kurių nuomonė ugdant vaikus labai svarbi – padėtų tėvams pasirinkti, ką iš tiesų verta skaityti. Tikimės, kad ši iniciatyva tėvus paskatins daugiau skaityti vaikams, o vaikus – leistis į magišką kelionę po dar neatrastų knygų pasaulį“, - teigia Danguolė Viliūnienė, leidyklos „Alma littera“ vadovė.

Tarp kitų vaikams rekomenduojamų skaitinių mokytojai nurodė tokias lietuvių autorių knygas – už nuoširdumą Vytės Nemunėlio „Meškiukas Rudnosiukas“, už vaizdingumą ir linksmumą – Justino Marcinkevičiaus „Grybų karas“, už atsakingumo skatinimą – eiliuotą Eduardo Mieželaičio pasaką „Zuikis puikis“.

Nemažai balsų sulaukė tiek vyresniajai, tiek jaunajai kartai gerai žinomos vaikiškos knygos - „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Emilis iš Lionebergos“, „Hario Poterio“ knygų serija (lavina vaizduotę, išmoko, kiek gali drąsa, draugystė, gerumas ir pasiaukojimas), „Tomo Sojerio nuotykiai“, pasaka „Raudonkepuraitė“.

Už tai, kad labai vaizdžiai supažindina vaikus su įvairiomis veiklomis vaikams rekomenduota ir knyga „Ką žmonės dirba visą dieną“, už žaismingumą ir fantaziją – „Merė Popins“, už gėrio skatinimą – „Brolių Grimų pasakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)