Pirmadienį po renovacijos vėl duris atversiančiame “Užupio meno inkubatoriuje” dailininkė Dalia Dokšaitė visiems susidomėjusiems ne tik papasakos apie tušo tapybos paslaptis, bet ir paragins patiems į rankas paimti teptuką.

Unikalaus vaizduojamojo meno žanro kaligrafijos – kaip ir hieroglifų rašto – tėvynė yra Kinija, kur ši tapybos tradicija klesti jau keletą tūkstantmečių. Savita estetika išsiskirianti kaligrafija yra praktikuojama įvairiausiuose kraštuose bei pasižymi itin aukštu menininiu lygiu.

“Visa ko pradžia – paprasta viena linija. Tai kaligrafijos pagrindas. Ši linija – tai ne tik pirmas kaligrafijos meno kalbos žingsnis, bet ir jos paskutinis žodis”, - apie Tolimųjų Rytų meno paslaptis pasakoja D. Dokšaitė. “Paprasta, lengva, konkreti, be galo maža ir menka ji tampa beribio Absoliuto šaltinis ir buvimo vieta…”.

Nepasitikinčius savo jėgomis D. Dokšaitė gali drąsiai nuraminti – iš visų meno rūšių kaligrafija yra viena lakoniškiausių, o pagrindinės kaligrafijos raiškos priemonės – juodo tušo taškai bei linijos. Taigi, dirbtuvėse ką nuveikti turės net ir naujai meno pasaulio duris pravėręs smalsuolis. Po pusantros valandos truksiančios atviros kaligrafijos pamokos dirbtuvių dalyviai galės sudalyvauti arbatos popietėje, kurios metu apie kiniškosios arbatos gėrimo ypatumus papasakos šios srities žinovė sinologė Ieva Rūtė.

Šios kūrybinės dirbtuvės – šventinio Užupio meno inkubatoriaus renginių maratono dalis, kuriame kūrybai bei kultūrai neabejingi kviečiami dalyvauti specialioje programoje – nuo naujam gyvenimui prikeltos “Galeros” atidarymo iki kūrybinių „Crea-Art“ dirbtuvių vaikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)