Tai jau ne pirmoji tapybos paroda, kurią M.Jankauskas padovanojo sostinės publikai. Netradicinėse vietose – baruose ir restoranuose – parodas rengiantis 24-erių dailininkas dažniausiai tapo portretus. Tačiau nebūtinai Lietuvos ar užsienio įžymybių. Dalį jo darbų sudaro ir autoportretai arba portretai įdomius veido bruožus turinčių žmonių.

"Man patinka įdomios asmenybės", - paklaustas, kaip atsirenka savo portretų herojus sako Mindaugas. Ne vienas jo nutapytas žinomas žmogus susidomėjo autoriaus darbais. "Tarp jų ir Egidijus Dragūnas, kuris užsiminė norintis kada nors išvysti savo nutapytą paveikslą gyvai", - prisipažino M.Jankauskas.

Parodoje puikuojasi netgi du dizainerio J. Statkevičiaus darbai. Vienas jų – perpieštas žurnalo viršelis, kuriame ant baltų pagalvių su cigarete sėdi mados guru. Jei modeliai pasisiūlytų papozuoti gyvai? "Būtų puiku", - kuklinasi dailininkas.

Vieną restorano sieną papuošė virtuvės mitų griovėjo Ali Gadžijevo portretas. Šia paroda buvo pristatytas virtuvės panku vadinamo šeštadienį prasidėsiantis vakarėlių ciklas „Aperitivo Shanti“.

Seniau dizainerio karjeros siekęs jaunosios kartos menininkas buvo susidomėjęs ir kirpėjo amatu.

„Studijavau dizainą, baigiau kirpėjo kursus. Kirpimas man labai padeda pailsėti nuo tapybos“, - sako vaikinas.

Kauno Šančių rajone užaugęs M.Jankauskas meno mylėtojus mėgsta stebinti ne tik savo darbais, bet ir savo išvaizda. Vakarėliuose vaikinas mėgsta lankytis pasidabinęs suknele ar aukštakulniais. Tačiau šįkart savo parodos atidaryme Mindaugas apsirengė paprastai.

„Esu pasaulietiškas žmogus. Menininkai turi save realizuoti, skoningai atrodyti. Man patinka ekstravagancija, esu kaip chameleonas, keičiantis savo išvaizdą. Parodos atidarymas yra kitas gyvenimo etapas, kuriame noriu atrodyti kitaip“, - sakė Mindaugas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)