Internetinės transliacijos pradžia – balandžio 26 d., penktadienį, 17 val.

Už spektaklį režisierius ir šio teatro meno vadovas buvo apdovanotas „Teatralo žvaigžde“ kaip geriausias praeitų metų režisierius.

Spektaklis pastatytas pagal klasikinę XIX a. pabaigos Aleksandro Ostrovskio komediją. Tai kūrinys apie aktoriaus talento prigimtį, apie jo kūrybinę laisvę ir kartu begalinį atsidavimą teatrui bei didžiulę to atsidavimo kainą.

Spektaklio įvykių centre – populiari, bet neturtinga aktorė Aleksandra Negina. Jos sužadėtinis Meluzovas moko ją įvairių mokslų bei stengiasi įdiegti merginai iš provincijos tokias vertybes, kaip garbė ir sąžiningumas. Kunigaikštis Dulebovas siūlo Sašai tapti išlaikytine. Aktorė atsisako tokio pasiūlymo, tuo sukeldama kunigaikščiui norą jai atkeršyti.

Jis stengiasi sutrukdyti sėkmingai jaunai aktorei pasirodyti spektaklyje, tačiau ji, padedama draugų Velikatovo ir Vasios, suvaidina puikiai ir užsidirba puikų honorarą. Dalį jo turi sumokėti ir pats kunigaikštis. Verslininkas Migajevas atsisako pratęsti jos, kaip aktorės, kontraktą.

Po aktorės benefiso gerbėjai reiškia aktorei susižavėjimą, o jos sužadėtinis ir Velikatovas laiškuose prisipažįsta ją mylį. Ilgai svarsčiusi, Negina palieka savo sužadėtinį ir išvyksta su milijonieriumi Velikatovu.

Kitos aktorės N. Šmelskajos vaidmenį atliko A. Ardova. Nuotr. D. Zulino.

Šiam spektakliui muziką sukūrė Giedrius Puskunigis, o scenografiją – garsus vyresniosios kartos rusų teatro dailininkas Sergejus Barchinas. Pagrindinis scenovaizdžio elementas šiame spektaklyje – scenos ratas, kurį įsuka tai pagrindinė spektaklio herojė, tai kiti aktoriai, kurie tarpusavyje konkuruoja ne tik profesionalumu, bet ir garbės troškimu.

Menininko prigimtis, talentas, buitis, aistros ir intrigos – talentingo Maskvoje kuriančio lietuvio režisieriaus M. Karbauskio spektaklyje „Talentai ir gerbėjai“.

Spektaklio „Talentai ir gerbėjai“ trukmė – 3 val. 30 minučių. Kviečiame žiūrėti balandžio 26 d., penktadienį, 17.00 val., portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)