Trečiadienį buvo nufilmuota bene dramatiškiausia nelaimingos meilės istorijos scena, kurioje pagrindinė herojė nutaria gyvenimą baigti palįsdama po garvežio ratais. Tačiau Anną Kareniną vaidinanti italų aktorė Vittoria Puccini nepanoro, jog šią didelio susikaupimo reikalaujančią sceną stebėtų žiniasklaidos atstovai. Todėl žurnalistai į filmavimo aikštelę buvo pakviesti ketvirtadienį.

Tiesa, buvo pasklidusios kalbos, jog į pagrindinį Annos Kareninos vaidmenį pretenduoja italų aktorė Monica Bellucci.

Tačiau kaip DELFI patikino kartu su italais dirbančios kompanijos „Nordic Productions“ prodiuserė Milda Leiputė, šis filmas yra mažo biudžeto. Ir tokios žvaigždės honoraras kūrėjams būtų neįkandamas.

Sužavėjo Lietuva

Režisierius Christian Duguay ketvirtadienį filmavo "Annos Kareninos" pradžią, kai Sankt Peterburgo geležinkelio stotyje pirmą kartą susitinka A. Karenina bei Vronskis. Pastarąjį herojų vaidina Santjago Cabrera, išgarsėjęs tokiuose serialuose kaip „Heroes“ ar „Dexter“.

Santjago Cabrera
S. Cabrera tikino sužavėtas Lietuvos vaizdų. "Viešėjau ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Todėl daug ką esu aplankęs. Galima sakyti, jau esu ekspertas ir galiu pabūti gidu", - juokėsi Vronskio vaidmenį sukūręs aktorius.

Kino teatruose ne už ilgo pasirodys holivudinė "Annos Kareninos" versija. Tačiau aktorius tikino, kad ši L. Tolstojaus istorija, kaip ir Williamo Shakespearo kūriniai, gali būti ekranizuojama šimtus kartų. "Tai normalu. Jau buvo pastatytos kokios 25 versijos, - sakė S. Cabrera. - Tačiau žmonės vis tiek nori išvysti naujas kūrinio interpretacijas."

A.Karenina šildėsi šilto vandens "pūsle"

Vilniaus traukinių stoties peronas buvo paverstas XIX a. antrosios pusės geležinkelio stotimi. Pagal dailininko maketus buvo pasendinti traukinių vagonai, atgabentas senovinis lokomotyvas, italų dailininkai dekoravo pastatą to meto skelbimų kioskeliais, gatvės žibintais bei kavinių iškabomis. Stoties praeivių kostiumai taip pat buvo kurti italų dizainerių.

Vittoria Puccini
Kaip pasakojo kūrybinės komandos nariai, italai užklupusia lietuviška žiema nebuvo labai patenkinti. "Juos užpuolė depresija", - juokavo drauge su jais dirbantys lietuviai. Keletas italų per laisvadienius netgi skrisdavo pasišildyti į Italiją. O Anną Kareniną vaidinanti aktorė V. Puccini filmavimo aikštelėje šildėsi ne tik arbata, bet ir vadinamąja gumine "pūsle", pripildyta šilto vandens.

Tiesa, romantinėje dramoje „Kiss Me Again“ išgarsėjusi aktorė su žurnalistais bendrauti neturėjo nuotaikos.

Lietuvoje - jau ne pirmą kartą

A. Kareninos vyrą vaidinantis aktorius Benjaminas Sadleris Lietuvoje jau yra filmavęsis kitoje L. Tolstojaus dramoje "Karas ir taika". „Nors nesu daug jūsų šalies apkeliavęs, bet čia būti yra labai jauku. Turite nuostabių mažų restoranėlių, kokie būna mažuose kaimeliuose“, - sakė aktorius.

Benjaminas Sadleris ir Vittoria Puccini
Paklaustas, kokias scenas jam vaidinti buvo sudėtingiausia, jis prisipažino, kad sunkiausia jam buvo atspindėti vidinius herojaus konfliktus. „Dviejų vyrų konflikto emocines būsenas buvo sunkiausia suvaidinti. Todėl išskirti vieną kažkurią sceną būtų sunku, nes mes neturėjome kovoti sėdėdami ant arklių“, - pasakojo B. Sadleris.

Geras oras - blogas oras

Tačiau režisierius Ch. Duguay užtikrino, kad nepaisant kai kuriuos komandos narius į depresiją variusio šaltuko, oro sąlygos filmui idealiai tiko. Nes pagrindinės "Annos Kareninos" scenos ir vyksta gūdžią rusišką žiemą. Tiesa, lietuviško sniego vis dėlto pritrūko - garvežys buvo apipurkštas ir dirbtinėmis snaigėmis.

Su Vilniaus kino biuru bendradarbiaujantys italai gyrė mūsų šalies komandą, kurią jie pasirinko ir prieš kelerius metus filmuojant "Karą ir taiką".

"Girdėjau, kad jūsų komanda yra puiki, bet tikrai nesitikėjau, kad čia rasime tokios aukštos kokybės meistrus", - tikino režisierius, pagrindinėms "Annos Kareninos" scenoms pasirinkęs Lietuvos kraštovaizdžius. Latvijoje bus nufilmuotos tik kelios filmo scenos.

Tokius filmus kaip "Hitler: The Rise of Evel" ar "Coco Chanel" režisavęs Ch. Duguay negailėjo komplimentų ir juostoje įsiamžinusiems lietuvių aktoriams. "Likau jais labai patenkintas. Jūs tikrai turite talentų", - užtikrino kanadietis.

Akimirkos iš italų kuriamo filmo "Anna Karenina" aikštelės - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)