Kartu tai pasakojimas apie universalius dalykus - vienatvę ir šaknų praradimą, nepalaužiamą laisvės troškimą ir viltį patirti bendrumo jausmą bei žmogiškąją šilumą. Tai ne tik transseksualumo, bet apskritai būvimo „kitokiu“ – neįgaliu, kitokios odos spalvos, kitokių įsitikinimų ir t.t. – studija.

Tai pasakojimas apie būseną, kurioje atsiduria žmogus, nuo kurio nusisuka visi, įskaitant motiną. Tai kovos už teisę, nepažeidžiant kitų žmonių interesų, būti savimi manifestas.

„Julia“ – tai šedevras be patoso. Tai vienas geriausių pastarųjų metų dokumentinių filmų <…>. Tai filmas, kurį būtina pamatyti kiekvienam, norinčiam pradėti diskusiją apie tai, ką reiškia gyventi su „kitokio“ stigma”, – tokiais žodžiais filmo premjerą Venecijoje lydėjo tarptautiniai kinio kritikai.

Filmo režisierė bei fotografė J.Jackie Baier Lietuvos žiūrovams jau pažįstama. 2011 metais Europos šalių kino forume ,,Scanorama” pilnutėlėse salėse buvo rodomas jos dokumentinis filmas ,,Gėdos namai”. Pati būdama transseksuali, režisierė žavi gebėjimu nešališkai, nemanipuliuodama žiūrovų simpatijomis ar antipatijomis pasakoti sudėtingas provokuojančias istorijas.

Lietuvoje dokumentinio filmo ,,Julia” premjera įvyks šių metų Europos šalių kino forume ,,Scanorama”. Vėliau lietuviškų filmų platinimo kompanija ,,Meed Films” planuoja pristatyti filmą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Ukmergės ir Alytaus kino salių žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)