Kadangi festivalio pavadinimas įpareigojo, vakarą atidarė aktoriai Ramūnas Cicėnas ir Rimantė Valiukaitė. Po šmaikščių juokelių apie kiną užgeso šviesos ir ekrane atsirado užrašas, kad tie, kurie nusipirko bilietus, įsipareigojo kraujo centrui duoti kraujo.

„Bežiūrint filmą, prie jūsų prieis seselė“, - išgirdo žiūrovai. Po skardaus salės juoko į ją išties atskubėjo visas būrys baltais chalatais apsirengusių merginų. Pokštas puikiai nuteikė prieš „Sergėtojo“ peržiūrą.

Ši juosta yra nominuota „Auksiniam gaubliui", o Airijoje pripažinta geriausiu 2011 metų filmu. Laikraštis „The Thelegraph“ pranašauja „Karaliaus kalbos“ (The King’s Speech) pasaulinę sėkmę. Režisieriaus Johno Michaelo McDonagho filme vaidina Markas Strongas, pažįstamas iš neseniai rodytų „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ ir Guy Ritchie „Šerlokas Holmsas“.

Filmo siužetas, kaip ir dera kriminalinei istorijai, sukasi apie blogus ir gerus vyrukus. Golvėjaus miesto policijos seržantas Geris Boilas savo rutiną „kutena“ narkotikais, duoklėmis ir prostitutėmis. Netrukus jis priverčiamas susikaupti ir tirti žmogžudystę bei pusės milijardo dolerių vertės narkotikų kontrabandos bylą.

„Viasat komedijų festivalis“ pasiūlys ir daugiau apdovanotų komedijų. San Sebastiano kino festivalį uždariusi ir Tokijaus festivalyje pagrindinį prizą laimėjusi prancūzų juosta „Neliečiamieji” (Untouchable) neabejotinai pavergs ir lietuvius.

Tikrais įvykiais paremta istorija Prancūzijoje tapo lankomiausiu metų filmu ir aplenkė net J. Camerono „Įsikūnijimą” (Avatar). Su komedija „Neliečiamieji” išgarsėjo režisierius Ericas Toledano Olivieris Nakache ir aktorius Omaras Sy, pelnęs net Cezario statulėlę, kuri vadinama „prancūziškuoju Oskaru”.

Kino gerbėjams jau pažįstama prancūzų kino žvaigždė Francois Cluzet filme vaidina visiškai paralyžuotą aristokratą, kuris sau į pagalbą pasikviečia labiausiai netinkamą kandidatą – iš kalėjimo ką tik paleistą jauną, nepraustaburnį imigrantą. Virtuoziškai jį suvaidinęs Omaras Sy per naktį Prancūzijoje tapo geidžiamiausiu aktoriumi, kuriam prancūzų žurnalistai įteikė apdovanojimą už geriausią vaidybą, o kino kritikai žada spindinčią ateitį didžiajame ekrane.

Šeštadienį prasidedantis „Viasat komedijų festivalis“ siūlys smagių filmų įvairiausiam skoniui. Juodojo humoro gerbėjai festivalyje galės mėgautis belgų „Hasta la vista“ (Come as you are), romantikai – ispanų filmu „Ateivis iš kosmoso“ (Extraterrestial), bei „Fėja“ (The Fairy), o aikštingų paauglių psichologija besidominčius festivalis kvies žiūrėti norvegų juostą „Užvesk mane!“ (Turn Me On, Goddammit!), kuri buvo apdovanota Niujorko „Tribeca” kino festivalio prizu už geriausią scenarijų.

Net jei nesate matę prieš porą metų rodyto italų režisieriaus Gianni Di Gregorio filmo „Rugpjūčio šventė“, tikrai su pasimėgavimu galėsite žiūrėti žavų jo idėjinį tęsinį „Džianis ir jo moterys“ (The Salt of Life).

Geros nuotaikos užtaisu pretenduoja tapti ir politinių bei kultūrinių juokelių kupina komedija „Gazos paršiukas“ (When Pigs Have Wings).

Atidarymo akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją