„Išleidžiame iš karto tris filmo įrašo versijas. DVD diską, kuriame bus tik filmas (kainuos apie 19,99 Lt), specialiąją DVD „kolekcionieriaus“ versiją (apie 29,99 Lt) ir „Blu-ray“ (BR) diską (apie 44,99 Lt). Beje, „Tadas Blinda. Pradžia“ bus pirmasis lietuviškas meninis filmas, išleistas „Blu-ray“ formatu. Specialioji DVD versija susideda iš dviejų diskų, juose žiūrovai ras filmą originalo kalba bei versijas su anglų, latvių ir estų titrais bei ypatingą dovaną – filmą apie filmo kūrimą. Užsienyje tokia medžiaga vadinama „Making of“. Taip pat diske bus ir filmo anonsas bei vaizdo klipas. Visą šį rinkinį gerbėjai ras ir BR versijoje“, – pasakojo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Specialusis DVD ir BR diskas platinami dailioje kartoninėje pakuotėje.

Žiūrovams atskleis juokingiausias akimirkas iš kino virtuvės

Įrašų gamyba kiek užtruko, kol pakliuvo į parduotuvių lentynas. DVD išleistas tik dabar, nes filmas rekordiškai ilgai buvo rodomas kino teatruose ir nenustodamas rinko pilnas sales žmonių, užtruko ir medžiagos iš filmo kūrimo paruošimas.

„Turime ilgą, net 46 minučių trukmės papildomą medžiagą iš filmavimo aikštelės, užkulisių. Kiek žinome, Lietuvoje dar niekas to nėra daręs, o mes norėjome parodyti filmo kūrimo virtuvę, nes turėjome per 40 valandų filmuotos medžiagos. Gerbėjai pamatys visiškai naują medžaigą – leidome sau sudėti blogus dublius. Tikime, kad filmo aktoriai nesupyks, o drauge pasijuoks. Nepavykę kadrai visuomet juokingi“, – sakė filmo režisierius Donatas Ulvydas.

Ragina įsigyti legaliai

Kai kurių įsigysiančių DVD lauks dar viena staigmena – nors visos pakuotės atrodys vienodai, dalis įrašų parduodama su kūrybinės grupės: pagrindinį vaidmenį atlikusio Manto Jankavičiaus, režisieriaus D.Ulvydo ir kitų, prisidėjusių prie filmo gimimo, parašais. Į prekybą pirmuoju filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ tiražu paleidžiamas rekordinis Lietuvai skaičius – 15 tūkstančių diskų.

Kovo mėnesį filmą planuojama platinti ir internetu – GALA TV videonuomoje bei kitų Skaitmeninių televizijų videonuomoje (VOD). „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai tiki žiūrovų sąmoningumu ir viliasi palaikymo lietuviškam kinui, tikėdamiesi, kad kino juosta nebus platinama „Torrent“ tinklais ar „piratiniais“ tinklalapiais.

„Sudarysime tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantiems tautiečiams sąlygas įsigyti šį filmą teisėtais kanalais, tad tikimės žiūrovų paramos kino kūrėjams ir Lietuvos kino ateičiai. Suprantame, kad mūsų šalyje stipriai įsišaknijusi „piratinė“ kultūra, daug žmonių filmus žiūri nelegaliai. Mes to nesustabdysime, bet tikimės tų žmonių sąmoningumo. Galbūt jie pasižiūrėtę filmą nelegaliai įsigis ir teisėtą jo kopiją“, – teigė filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas

Planuojama, kad vėliau filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ bus platinamas ir per „iTunes“ parduotuvę, vėliau filmo DVD bus prekiaujama ir Latvijoje bei Estijoje.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ anonsas:

„Tadas Blinda. Pradžia“ DVD pristatymas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)