Pasak režisieriaus K. Jankaus, kuris pats yra katalikas, filmas “Jėzus iš Lietuvos” iš esmės keičia požiūrį į nusistovėjusias krikščioniškojo pasaulio dogmas. Čia Jėzus kitoks, jam nerūpi žmonijos atpirkimas, jam kur kas svarbesni narkotikai, alkoholis, besaikis seksas – visa tai laikui bėgant Jėzų priveda prie moralinės degradacijos ir beprotystės.

„Vadinasi, filmas liečia tą žmogų, jeigu jis siunta“, - šypsojosi autorius, nekantriai laukdamas savo filmo premjeros ir po jos pasigirsiančių skirtingų įspūdžių lavinos. Pasak K. Jankaus, filme parodomas Jėzus yra toks pat žmogus, kuris galėjo būti ir ten, ir čia, kurio mes galime ir nepastebėti. Režisieriui norėjosi parodyti Jėzų kuo žmoniškesnį, artimesnį žmonėms, kad aiškesnis ir suprantamesnis būtų nusidėjėlio atsivertimas.

Filme, kurio herojai kalba anglų, o retkarčiais ir lietuvių, kalbomis, skambės dainininko Hokšilos, grupės „Sel“, kompozitoriaus Vytauto Jurgučio ir Giedriaus Puskunigio muzika. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka aktorius Andrius Paulavičius.

„Tai vienas didelis kuriozas“, - juokėsi režisierius, pasakodamas apie kelis mėnesius trukusį filmavimą. Pasak K. Jankaus, beveik pusę filmo scenų sudaro sekso scenos. Viena jų buvo nufilmuota ir šalia Vilniaus esančiame sąvartyne, kuriame vos keletą valandų vykęs filmavimas neapsiėjo be pasekmių.

Per vieną saulėtą vasaros dieną, praleistą sąvartyne, filmavimo grupės nariai apsinuodijo ore tvyrančia smarve, viena aktorė tarp šiukšlių pametė stringus, o pagrindinio vaidmens atlikėją A. Paulavičių sąvartyno gyventojai iš savo valdų išleido tik pažadėjus kartu su jais išgerti butelį degtinės.

Dėl per daug laisvai ir radikaliai traktuojamo šiuolaikinio Jėzaus paveikslą iliustruojantis filmas sunkiai skynėsi kelią žiūrovų link. Grupės “Sel” vaizdo klipas “Laužau standartus”, taip pat sukurtas K. Jankaus, turėjo pristatyti šį filmą, tačiau daugelis televizijos kanalų atsisakė į transliuoti.

Nepaisant to, jau šį ketvirtadienį tik kino centre “Coca Cola Plaza Vingis” visi norintieji galės išvysti jauno režisieriaus debiutinį pilno metražo filmą. 32 metų režisierius pirmąjį savo pilno metražo filmą ketina pristatyti ir užsienyje vykstančiuose festivaliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)