Jau balandžio pabaigoje TV6 žiūrovai šeštadienio vidurdienius galės praleisti su trim maisto specialistais, metančiais didžiulį iššūkį ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir patiems sau. Pusvalandžio trukmės laidoje kaskart netrūks intriguojančių eksperimentų, provokacijų, linksmų svečių.

„Norisi įrodyti, kad virtuvėje svarbiausia – kūrybiškumas, su kuriuo galima sugriauti begalę stereotipų. Kartais būsime labai drąsūs, kartais net įžūlūs, bet viskas tam, kad žiūrovas pamatytų kitokią virtuvę“, – sako idėjinis projekto vadas ir vienas iš vedėjų Alfas Ivanauskas, visai neseniai nustebinęs tautiečius rožiniais cepelinais.

26-erių vyras – virtuvėje nuo septynerių. Gaminti išmoko pats, vėliau pradėjo kulinarijos virusu užkrėsti ir kitus. Šiuo metu rašo populiariausiems šalies leidiniams apie maistą ir stalo estetiką. Alfas prisistato kaip estetas iki kaulų smegenų, todėl „Virtuvės mitų griovėjuose“ jis taip pat rūpinsis, kad viskas atrodytų nepriekaištingai.

Antrasis laidos vedėjas Ali – tikra Alfo priešingybė. Dar vaikystėje A. Gadžijevas sulaukdavo giminių replikų ir šypsnių, kad virtuvėje viską daro atvirkščiai, tarkim, ledus valgo su... silke! Kulinarinės patirties vėliau jis sėmėsi Tailande, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Danijoje.

27-erių vilnietis teigia gyvenime turintis tris aistras: futbolą, valgio ruošimą ir moteris. Ir jis tiki, kad kelias į dailiosios lyties atstovių širdis veda per skrandį. „Manau, šią laidą turėtų įsijungti tie, kas mano, kad valgio gaminimas – baisi kančia, nes mes pasistengsime įrodyti, kad ruošiant valgį galima gauti puikią dozę gerų emocijų ir turėti nuostabią pramogą“, – sako Ali, įsipareigodamas nenuvilti žiūrovų.

Jam antrina ir virtuvės technologas, dirbęs daugelyje Lietuvos restoranų – Martynas Praškevičius, kuris naujoje TV6 laidoje taps trečiuoju virtuvės mitų griovėju. Jis puikiai žino alkoholio formulę ir naujausius kulinarinius prietaisus su jų techniniais duomenimis. Jisai sakosi galįs net pasverti akimis, tad ruošiasi nenuleisti žvilgsnio nuo savo kolegų, kad šie virtuvėje pernelyg neįsisiautėtų. „Mūsų užduotis yra parodyti, kad gardžiai gaminti gali kiekvienas ir tam ne visada reikia brangių produktų ar vardinių indų“, – sako Martynas.

„Lietuviškos kulinarinės laidos su gyvenimo būdo ir realybės šou elementais Lietuvoje labai stigo. Todėl ir nutarėme sukurti nestandartinį projektą. Kaip tik šiuo metu architektų ir dizainerių komanda Vilniaus centre įrenginėja laidos filmavimams skirtą kelių šimtų kvadratinių metrų studiją. Tokios dar nėra turėjusi jokia kulinarinė laida“, – pasakojo A. Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – jau balandžio pabaigoje per TV6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją