Per keturias valandas „Žvaigždžių duetų“ žiūrovai paaukojo daugiau nei 1 milijoną ir septynis tūkstančius litų.

Aukojimo linijos bus atidarytos visą savaitę, o gerumo savaitė baigsis tiesiogine muzikos ir publicistikos labdaros telemaratono „Gerumo diena“ transliacija iš Ūkio banko teatro arenos penktadienį.

Šiemet per „Gerumo dieną“ kviečiama aukoti vėžio diagnostikos ir gydymo technikai, kurios gyvybiškai trūksta. Lėšos bus paskirstytos keturioms didžiausioms vėžį gydančioms ligoninėms.

Ypatinga užduotis šiemet laukia Kauno klinikų, kurios rudenį ruošiasi atidaryti visiškai naują, modernų skyrių vėžiu sergantiems vaikams. Naujam vaikų ligų onkohematologiniam skyriui reikėtų funkcinių lovų, ligonio transportavimo vežimėlių, monitorių gyvybinių funkcijų sekimui, smegenų EEG registracijos monitoriaus, švirkštinių pompų vaistams lašinti ir kitos įrangos iš viso už 658 tūkst. litų.

Vilniaus universiteto onkologijos institutui reikalinga endoskopinė ultragarsinė kvėpavimo takų ir virškinamojo trakto navikų diagnostikos sistema, kainuojanti apie 600 tūkst. litų.

Klaipėdos universitetinei ligoninei trūksta ultragarsinio echoskopo, skirto moterų ginekologinių susirgimų diagnostikai, kurio kaina apie 400 tūkst. lt ir didelės dozės galios prostatos brachiterapijos įrangos komplektui įsigyti, kurio kaina apie 600 tūkst. litų.

Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centrui būtinas dirbtinio kvėpavimo aparatas, skaitmeninis echoskopas, aparatai, skirti molekuliniams tyrimams ir ilgos trukmės pakaitinei inkstų terapijai atlikti, mikroskopai ir kita medicininė technika, kurios kaina siekia milijoną litų.

Koncerto akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją