Premjerinėje laidoje šį sekmadienį ant LNK parketo pasirodė fotomenininkė Jurga Anuskauskienė ir Andrius Greblikas, modelis Renata Uzialkaitė ir Vadimas Šuško, šokėja Kristina Navickaitė-Tina ir Tadas Rimgaila, dainininkė Katažina Niemycko ir Dainius Dimša, atlikėjas Donatas Baumila ir Rasa Židonytė, grupės "Pikaso" narys Tomas Eigertas ir Nerilė Senulytė, aktorius Ramūnas Šimukauskas ir Beata Skaisgirytė, dainininkas Merūnas Vitulskis ir Ieva Žilienė, buvęs seimūnas Linas Karalius ir Rūta Ramanauskaitė, renginių vedėjas Juozas Liesis ir Elena Leonova, žandikaulių chirurgė Jurgita Grabauskienė ir Rimvydas Černajus.

Kiekvieną savaitę prie jų prisijungs naujos poros - dainininkė Ingrida Kazlauskaitė ir Ovidijus Andriekus, dainininkė Liepa Mondeikaitė ir Andrius Jarackas, aktorius ir laidų vedėjas Mantas Stonkus ir Ala Karpenko, verslininkė Gintarė Gurevičiūtė ir Vytautas Mackonis bei aktorė Aušra Štukytė ir Tomas Slausgalvis.

Šių metų aistros tematika tiesiog persisunkusį projektą veda Rūta Mikelkevičūtė ir Andrius Butkus. „Kviečiu šokti“ premjerinį vakarą jie drauge su komisijos pirmininke Edita Daniūte žiūrovams parengė specialią staigmeną – tango, kurio tema – meilės trikampis.

Komisijoje poras vertino ne tik šokų čempionė, aštrialiežuvė Edita Daniūtė, bet ir choreografas Aurelijus Liškauskas ir etiketo žinovas Giedrius Druktenis. Net penkerius metus įvairiose šokių komisijose dirbęs Vytenis Pauliukaitis „Kviečiu šokti“ laidoje nuo šiol turi ypatingą poziciją. Vytenis „Kviečiu šokti“ projekte dirba specialiuoju komentatoriumi kilojamoje televizijos studijoje, iš kurios komentuoja pasirodymus bei komisijos darbą.


Užkulisiuose, kaip ir galima tikėtis, tvyrojo susikaupimo ir jauduliuko atmosfera. Tiesa, nekantravo tik tie, kuriems pirmiesiems tenka žengti ant parketo. O štai kiti šokėjai užkulisiuose gulinėjo ant foteliukų, žaidė su mobiliaisiais telefonais ar stebėjo kolegų pasirodymus bei komisijos vertinimus televizoriaus ekrane.

Įdomu tai, kad prieš išeidami į sceną, šokėjai atliko savotišką ir iš šalies, atrodytų, keistoką ritualą su ricinos aliejumi. Būtent juo jie tepė batų padus – kad avalynė neslystų parketu. Per filmavimą, pasak projekto komandos narių, suvartojamas ne vienas ricinos buteliukas.

„Žinau, kad kai kurie naudoja „kolą“, ar vyną, bet, kiek girdėjau, ricinos aliejus tinka geriausiai, - DELFI paaiškino L. Karalius. - Nors aš ricinos aliejaus iki šiol dar nebandžiau teptis. Išmėginsime šį triuką per premjerą“.

Bene labiausiai iš visų dailiosios lyties atstovių užkulisiuose išsiskyrė ir vyrų akis traukė K. Navickaitė-Tina. Juoda peršviečiamos medžiagos suknutė pridengė tik intymiausias šokėjos vietas. Drąsu, bet seksualu ir aistringa. Kaip tik atitinka „Kviečiu šokti“ tematiką.

„Ją sukūrė mano asmeninė stilistė, o pasiuvo dizainerė, dirbusi ir su „Žuvėdros“ kolektyvu, - DELFI pasakojo Kristina. - Norėjau tokio apdaro, su kuriuo man būtų patogu. Kartais matau, kaip merginos taisosi krentančias petnešėles ar mina sukneles. Ši man kaip antra oda, tobulai prigludusi prie kūno.“

Ne ką mažiau įspūdingai atrodė ir „Pop Ladies“ merginos. Per LNK šokių premjerą Lady Gagos dainą "The Edge of Glory" pristačiusi dainininkių komanda nustebino žiūrovus ir nauju įvaizdžiu. „Kostiumus Natalija taisė paskutinę naktį, - DELFI pasakojo K. Niemycko. - O Deivydas Zvonkus nemiegojo kiaurą parą, nes dirbo prie mūsų naujausio kūrinio.“

Mylimosios į užkulisius palaikyti atėjęs Deivydas juokavo, kad su tokia moterimi naktį miegoti tikrai būtų nuodėmė.

Po pirmojo savo pasirodymo Katažina buvo kiek aprimusi. „Prieš tai labai jaudinausi. Labai jaudinausi. Netgi pasimeldžiau prieš išeidama, kad nepargriūčiau, - DELFI prisipažino dainininkė. - Na, nieko panašaus nenutiko, viskas praėjo gerai. Labai maloniai nustebino šiltas publikos palaikymas. Jaučiausi ant parketo, kaip namuose.“

Ne vieną prakaito lašą nuo kaktos braukė ir projekte šoksiantis Juozas Liesis. Dar neprasidėjus šokių projektui, vyras sudvejojo savo sugebėjimais ir atsisakė dalyvauti "Kviečiu šokti". Tačiau vėliau kolegų vis dėlto buvo perkalbėtas.

"Tačiau aš vis tiek veidrodyje nematau savęs šokėju", - DELFI prisipažino Juozas. Tiesa, save išmėginti ant parketo vis tik išdrįso. Prieš išeinant prieš komisiją, J. Liesis užkulisiuose stengėsi susikaupti, prisiminti visus išmoktus žingsnelius ir pakelti raumenų tonusą.

Jis tiesiog užkulisiuose ant medinio suoliuko padarė kelias dešimtis pratimų pilvo presui. "Tvirtas pilvo presas yra trečdalis sėkmingo šokio", - po treniruotės DELFI paaiškino jis.

Savo mylimąją Renatą į užkulisius palaikyti atėjo ir aktorius Marius Jampolskis. Jis savo sužadėtinei į ausį kuždėjo ne tik komplimentus, bet ir palaikymo žodžius. Mat R. Uzialkaitei, kaip ji pati sakė, koją pakišo per didelis jaudulys.

Viena šilčiausiai publikos Teatro arenoje sutiktų porų Donatas Baumila-Dūnis su savo partnere Rasa Židonyte. Jie publiką „paėmė“ energingu šokiu. DELFI portalui dainininkas tikino, kad jis yra lankęs šokius, todėl tai galbūt jam padėjo ruošiantis šiam projektui. „Tiesa, šokiu slankiau iki vienuolikos metų“, - nusišypso jis. Anot poros, jų pasirodymas buvo pavykęs dėl to, kad jie, skirtingai nei daugelis kitų dalyvių, pasirinko ne lyrišką, bet emocingą numerį.

Savo pasirodymu liko patenkintas ir Merūnas. "Tik labai tikiuosi, kad nenuvyliau savo partnerės, - DELFI sakė M. Vitulskis. - Bet labai džiaugiuosi, kad sudalyvavau tokiame projekte. Seniau vis nerimaudavau, kad aplink jau visi save išbandė ant parketo. Galiausiai ir man atėjo laikas."

Netrūko staigmenų

Tai buvo transliacija, kurioje netrūko staigmenų – Merūnas tiesioginio eterio metu per porų pirmąjį nerado durų į sceną, šokių aikštelėje aktorių Ramūną Šimukauską keitė Arūnas Valinskas, Rūta Mikelkevičiūtė po bučinio su Andriumi Butkumi žadėjo tęsinį, Juozas Liesis ir Elena kunigo buvo paskelbta šokių pora, žandikaulių chirurgė Jurgita Grabauskienė prisipažino sulysusi 18 kilogramų.
Edita Daniūtė buvo rūsti. Net vedėja Rūta Mikelkevičiūtė Editai sakė: „Aš jūsų bijau“. Ji be gailesčio taršė šokėjus ir rašė penketus.

„Vienintelis pliusas tai – kad išmetėte partnerės“, - po šokio Linui Karaliui tėškė Edita.

Merūną nuramino: „Neišgarsėsite kaip šokių čempionas“.

Po Valinsko pasirodymo komentavo: „Nepažinau nė vieno žingsnelio, nieko nesupratau – dešimt balų“.

Pagyrusi svorį metančią chirurgę, tą patį patarė padaryti ir partnerį Rimvydą Černajų. „Gražusis Černajus irgi gerai pasitaisęs“, - kritikos strėles leido Edita ir parašė Jurgitai ketvertą. „Čia tik dėl to, kad premjera“, - pagyrė save už dosnumą.

Nuo Editos neatsiliko ir kiti komisijos nariai. „Kodėl jūs šokate ir darote tiek klaidų?“, - Ramūno Šimukausko klausė Aurelijus Liškauskas.

Komisija rašė nedidelius balus, todėl padėtį taisė Vytenis Pauliukaitis. Režisierius projekte dirba specialiuoju komentatoriumi. Savo papildomus tris balus davė Katažinai, du balus – Donatui , vieną – Jurgitai, savo balais Katažinos ir Dainiaus porą kilstelėdamas iš trečio į antrąją vietą.
Susumavus rezultatus, pirmoje vietoje atsidūrė Donatas Baumila ir Rasa Židonytė, o paskutinę devintą dalijosi trys poros – Lino Karaliaus, Ramūno Šimukausko ir Jurgitos Grabauskienės su partneriais.

Kitą sekmadienį poras vertins ne tik komisija, bet ir žiūrovai, o vienai porai teks atsisveikinti su LNK šokių aikštele. Komisijos balai niekur nedings: praėjusio sekmadienio komisijos rezultatai bus sumuojami su artėjančios laidos.

Komisijos rezultatų lentelė

1. Donatas Baumila ir Rasa Židonytė
2. Katažina Niemycko ir Dainius Dimša
3. Juozas Liesis ir Elena Leonova
4. Kristina Navickaitė-Tina ir Tadas Rimgaila
5. Merūnas Vitulskis ir Ieva Žilienė
6. Jurga Anusauskienė ir Andrius Greblikas
7. Tomas Eigertas ir Nerilė Senulytė
8. Renata Uzialkaitė ir Vadimas Šuško
9. Ramūnas Šimukauskas ir Beata Skaisgirytė
9.Linas Karalius ir Rūta Ramanauskaitė
10. Jurgita Grabauskienė ir Rimvydas Černajus

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (648)