Būtent su tokiu XXI-ojo amžiaus Londone gyvenančiu Šerloku siūlo susipažinti LRT TELEVIZIJA. Jau šį sekmadienį, lapkričio 4 dieną 21.15 val. – 12 BAFTA apdovanojimų pelniusio, į geriausių pasaulio serialų dešimtuką įtraukto naujo britų detektyvinio serialo „Šerlokas“ (Sherlock) pirmoji serija.

Sero Arthuro Conano Doyle‘o kūrinių motyvais sukurto serialo veiksmas perkeltas į mūsų dienas ir išmaniųjų technologijų aplinką. Ieškodamas nuomos kompaniono jaunas detektyvas, konsultantas, ekscentrikas Šerlokas Holmsas susipažįsta su iš Afganistano grįžusiu karo gydytoju Džonu Votsonu. Jiedu įsikuria Londone, Beikerio gatvėje, pas pagyvenusią šeimininkę misis Hadson. Šerlokas ir Džonas padeda Skotland Jardui tirti sunkias bylas pasikliaudami ne tik savo analitiniais ir dedukciniais sugebėjimais, bet ir šiuolaikinėmis technologijomis – internetu bei mobiliaisiais telefonais.

„Mes norėjome Šerloką ištraukti iš karalienės Viktorijos laikų rūko ir pamatyti tokį, koks jis yra iš tiesų“, – sako serialo kūrėjai. Filmo herojai tapo jaunesni nei ankstesni jų kino pirmtakai. Čia daugiau ir veiksmo scenų. Šiuolaikinis Šerlokas priklausomas nuo naujausių technologijų, tačiau šia prasme jis niekuo nesiskiria nuo ankstesniojo, kuris irgi naudojo pačius naujausius tų laikų atradimus. Tiesa, šiuolaikiniai Holmsas ir Votsonas kreipiasi vienas į kitą vardais, o ne pavardėmis kaip knygų personažai. Tačiau nepaisant herojaus sušiuolaikinimo, nepasikeitė jo įpročiai, gyvenimo aplinka ir grėsmingiausias priešas – daktaras Moriartis. Tiesa, šiandieninis Šerlokas nerūko pypkės, o vartoja nikotininius pleistrus.

Serialas tapo žiūrimiausiu tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek JAV, kur per pirmą sezoną „Šerloką“ pažiūrėjo 6,5 milijono žiūrovų. Išpopuliarėjo ir pagrindinio personažo aprangos stilius, žinomos firmos net paleido į gamybą paltą – kopiją to, kurį seriale vilkėjo jaunasis Šerlokas (akt. Benedictas Cumberbatchas).

Serialas pelnė 12 BAFTA apdovanojimų kaip geriausias draminis serialas – už geriausią scenarijų, garsą, montažą, grimą, už antraplanį vyro vaidmenį apdovanotas aktorius Martinas Freemanas. Nominuotas už geriausią vyro vaidmenį, operatoriaus darbą, režisūrą, muziką, dailininko darbą, pelnė įvairių žiūrovų prizų, nominuotas 17-ai EMMY apdovanojimų. Iš viso sulaukė 23 apdovanojimą ir 21 nominacijos. Įtraukas į geriausio pasaulio serialų dešimtuką.

Režisieriai: Paul McGuigan, Euros Lyn, Coky Giedroic ir kt. Vaidina: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves, Loo Brealey, Mark Gatiss, Andrew Scott, Vinette Robinson, Tanya Moodie, Jonathan Aris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)