Airido versija: tai buvo mano siūlytos idėjos plagiatas

„Vasarį per BTV išeisianti laida „Lietuviškos muzikos legendos" yra mano siūlyta idėja. Ši laida yra prodiusuojama A. Valinsko ir M. Karnaševičiaus (bent jau taip teigia BTV generalinis direktorius L. Elkimavičius), nors būtent į šiuos žmones aš kreipiausi su savo pasiūlymu, kuris orginaliai vadinosi „Legendos grįžta". Į BTV pas L. Elkimavičių kreipiausi spalio pabaigoje - lapkričio pradžioje, jam asmeniškai įteikiau projektą - detalią laidos viziją, idėją ir aprašymą", - apie savo nuoskaudą pasakoja Airidas.

Po susitikimo su L. Elkimavičiumi, Airidas susitiko ir su nuo projekto „Žvaigždžių vartai" pažįstamu A. Valinsku, kuriam taip pat papasakojo idėją ir tikėjosi prodiusuoti ją su TV vilku. Tačiau galiausiai Arūno ir Airido bendravimas nutrūko ir atsinaujino tik kanalui išplatinus pranešimą apie naują laidą.

A. Valinską ir L. Elkimavičių Airidas vadina vagimis. „Tai buvo mano siūlytos idėjos plagiatas. Šiandien susitikau su Elkimavičiumi ir A. Valinsku, net neabejojau, jog viskas bus neigiama, todėl įsirašiau pokalbius. Pašnekėjus tiek su vienu, tiek su kitu, aišku, jog nei vienas atsakomybės už projekto iniciavimą neprisiima. Elkimavičius teigė, jog su projektu atėjo Valinskas. O Valinskas teigia, jog Elkimavičius su prodiuseriu Modestu į jį kreipėsi su pasiūlymu prodiusuoti laidą", - savo įvykių versiją išdėsto Airidas.

L. Elkimavičius: pažiūrėkit į mėnulį ir viskas taps aišku

Portalas DELFI susisiekė su BTV direktoriumi. Televizijos vadovas patvirtino, kad pokalbiai, kuriuos mini Airidas, tikrai buvo, tačiau ne visai tokie, kaip pasakoja Airidas.

„Aš visiškai nebijau jo kaltinimų formato vagyste. Absoliučiai. Airidas tikrai atėjo ir atsinešė projektą, kuris panašus į „Mūsų dienos kaip šventė“. Aš jam iškart pasakiau, kad tokios laidos jis greičiausiai nepaveš, nes trūksta patirties ir tegul iš pradžių padaro renginį tokį su legendomis", - DELFI istorijos pradžią pasakojo L. Elkimavičius.

Tuo pačiu metu, taip pat rudenį, televizijos vyr. prodiuseris planavo būsimus projektus ir susitikinėjo su A. Valinsku bei M. Karnaševičiumi, pasakoja daugybę metų televizijoje dirbantis L. Elkimavičius. Taip gimė nauja idėja - sukurti laidą su legendomis, tačiau tarp dalyvių - ne Airido siūlyti vyresnės kartos dainininkai, atliekantys savus hitus, o šiuo metu populiaresni atlikėjai, atliekantys senosios dainininkų kartos dainas.

„Mantui (televizijos vyr. prodiuseriui) per susirinkimą gruodį, kai planavome, kuo pakeisime „Muzikinę kaukę", net nepasakojau Airido formato, jis jo net nežinojo", - prisiminė direktorius. „Idėjos sklando ore. Būna, kad jei pats nepadarai, tai tuomet kita televizija padaro", - sako L. Elkimavičius ir priduria, kad labiausiai jam gaila ne dėl kaltinimų, o dėl to, kad nepažiūrėjo į reikalą šalčiau.

„Tokios šlykštynės nesulaukiau per visą savo gyvenimą, kaip jis mane vakar išvadino? Stora kiaule ir panašiai. Per paskutinį pokalbį su juo dėl to ir nesusivaldžiau, nes dar prieš susitikimą telefonu kalbėjome. Man vienintelis nesmagumas, kad būdamas direktoriumi, paleidau savyje kaunietį ir sugebėjau ne vieną ir ne penkis kartus nusikeikti. Bet jis ir negalėjo manęs įrašinėt - jis ne žurnalistas ir čia ne vieša aplinka, sėdėjau savo kabinete, o jis mane prieš tai provokavo ir telefonu, ir „Facebooku". Taip, jis mane išprovokavo ir aš pasiutau ir ne, aš visiškai nesijaučiu kaltas", - daugiau situacijos pusių atskleidžia L. Elkimavičius.

„Čia visiška pilnatis. Pažiūrėkit į mėnulį ir viskas taps aišku", - reziumuoja televizijos vadovas, bet patikina, kad nepaisant to, kad bendravimas su Airidu nebuvo sklandus, jis vis dar tiki jaunais žmonėmis, visada ieško entuziastingų talentų ir tęsinio teismuose neplanuoja.
Liutauras Elkimavičius

Tuo tarpu Airidas norėtų sulaukti atsiprašymo ir kad nebūtų kaišomi pagaliai į ratus. „Koncertą organizavau, o man pranešė, kad Valinskienė į kelionę išvažiuoja. Čia sutapimas?", - klausia Airidas, o paklaustas, ar neketina savo idėjų apginti teisme atsako nenorintis dar labiau veltis: „Man papildomos reklamos nereikia."

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)