Kai S.Spilbergas ir T.Hanksas televizijos kompanijai HBO pasisiūlė sukurti serialą apie Antrąjį pasaulinį karą visi suprato – tai nebus eilinis įvykis televizijos istorijoje. Kino grandai dirba tik su tokiais projektais, kur gali pasiekti aukščiausią kokybės lygį.

Dirbti su jais aktoriams – garbės reikalas, dėl kurio verta pasistengti. Nieko nuostabaus, kad serialo aktorių sąraše apstu garsių vardų, tarp kurių - serialo “Draugai” žvaigždė Davidas Schwimmeris, seriale “Rosvelas” vaidinęs Colinas Hanksas, lietuviams gerai pažįstamas aktorius Dexteris Fletcheris, neseniai filme “Robinas Hudas” matytas Scottas Grimesas, serialo “Gyvenimas” pagrindinio vaidmens kūrėjas Damianas Lewisas ir aibė kitų.

Kaip rašoma BTV išplatintame pranešime, prieš pradedant filmavimo darbus visi aktoriai turėjo įrodyti savo pasiryžimą dalyvaudami dvi savaites trukusioje karinėje stovykloje. Kostiumų kūrėjams buvo iškelta užduotis, kad tiek apranga, tiek ginklai būtų atkurti kuo autentiškesni. Norėdami atspindėti tikrus kare dalyvavusių vyrų įspūdžius S.Spilbergas ir T.Hanksas surado jame dalyvavusius veteranus, kurių prisiminimai taip pat įterpti į serialą.

“Anūkas kartą manęs paklausė, ar aš kare buvau didvyris. Aš jam atsakiau: ne, nebuvau. Tačiau aš buvau didvyrių būrio narys”, - pasakojo vienas iš jų. Iki šiol fronte praleistų dienų nepamirštantys vyrai negaili komplimentų serialo kūrėjams: jiems tikrai pavyko parodyti, kaip viskas buvo iš tikrųjų. Tiesa, už nemažą kainą – serialo biudžetas siekia 120 mln. dolerių.

Serialas “Desantininkai” apie karo įtampą, draugystę, dėl kurios aukojamos gyvybės ir besąlygišką pasitikėjimą vienas kitu bus rodomas nuo lapkričio 23 d. trečiadieniais 22 val per BTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją