Padaužiškų nuotykių kupina knyga „Kiškis Pranciškus be abejo“, skirta 8-12 metų vaikams. Joje pasakojama apie išdykėlį kiškį, kuris vieną dieną nutaria neabejoti, jog gali išgelbėti pasaulį nuo pasaulio pabaigos. Ir jam tai pavyksta. Kaip ir visos kitos Vytauto V.Landsbergio knygos, taip ir ši turi ryškią šviečiamąją, dorovinę potekstę, kalba apie šeimos vertybes. Knygą iliustravo Ieva Babilaitė.

Kita knyga „Pasaka apie Dievo vaikelį“ nukelia į biblijinius laikus. Čia su autoriui būdinga bravūriška žaisme perpasakojama Kristaus gimimo istorija. Ši knyga bene artimiausia klasikinei pasakai, iš visų autoriaus parašytų. Knygoje nemažai vaikams suprantamų Šventojo rašto citatų, įpintų į nuotykių kupiną keturių gyvuliukų, ieškančių gimusio Dievo vaikelio, istoriją. Kartu su knyga – keistuolių teatro įgarsintas CD „Pasaka apie Dievo vaikelį“. Knygos dailininkė - Agnė Indrė Každailytė.

Naujai perleista bei papildyta knyga „Berniukas ir žuvėdros“ parašyta remiantis tikru atsitikimu – išsiskyrusių tėvų šeimoje augantis vaikas stebi komplikuotus tėvų santykius, kurie baigiasi dviem nelaimėm – vos nenuskęsta tėvas, o vėliau sunkia liga suserga mama. Ir tada dešimtmetis vaikas yra priverstas (žymiai anksčiau nei jo bendraamžiai) suprasti esminius egzistencinius klausimus, pajusti savo atsakomybę.

Knyga parašyta konsultuojantis su vaikų psichologais ir vienas jos tikslų yra padėti susiformuoti atsakingo vaiko asmenybei, kuris auga nepilnoje šeimoje arba jo tėvai yra emigravę.

Į istoriją įkomponuota ir Sibiro tema – berniukas nuvežtas į kaimą pas savo senolę sužino jos tremties į Sibirą smulkmenas, močiutės akimis peržengia gyvybės-mirties slenkstį. Tai tarsi maža ekskursija į Tibeto mirusiųjų knygos prieigas, padedanti jaunam žmogui susigaudyti komplikuotose sielos kelionių peripetijose.
Knygą iliustravo Kristina Narvilaitė.

Poeto, eseisto ir dramaturgo Liudviko Jakimavičiaus pjesė „Gaisrininkų legendos“ kol kas tebėra šio autoriaus dramaturgijos viršūnė. Tai puikus, chrestomatinis sovietizmo saulėlydžio kūrinys, ypač išpopuliarėjęs po to, kai 1988 metais šią pjesę Lietuvos Televizijoje ekranizavo Augustinas Gricius, o pagrindinius vaidmenis suvaidino Donatas Katkus, Ingeborga Dapkūnaitė, Arūnas Sakalauskas bei kitos nūdienos žvaigždės.

Knygelėje pirmą kartą spausdinama literatūrinė šio kūrinio versija. Kūrinys dar sovietiniais laikais buvo apdovanotas keturių šimtų rublių Nacionaline gaisrininkų premija. Pjesės aktualumas, deja, nesumažėjęs ir dvidešimt antrais atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metais.
O daugelis „Gaisrininkų legendų“ frazių jau tapę moderniosios tautosakos perlais. Pvz.: Ko skubėti kaip į gaisrą, jei tik vienas namas dega. Knygos dailininkas Augustinas Gricius.

24 d. 14 val. Litexpo rūmuose, Vaikų scenoje - metų knyga išrinktos pasakos "Arklio Dominyko brangakmenis" pristatymas. Dalyvaus knygos autorius Vytautas V.Landsbergis bei aktoriai Neringa Varnelytė ir Gediminas Storpirštis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją