Populiariai švenčiamos šv. Valentino dienos vakarą, Jaunimo kultūrinė organizacija „Kultūros raktas“ siūlo praleisti, trumpam atsitraukiant nuo akį rėžiančių pigių simbolių ir jau susiklosčiusios „meilės dienos“ šventimo tradicijos. Klaipėdiečiai bus kviečiami pažvelgti į meilę, kokia ji ir kaip suprantama buvo mūsų protėvių laikais ar praeitame amžiuje ir, svarbiausia, kokios paslapties nebeliko šiandien.

Pagrindinis renginio akcentas pirmasis daug dėmesio visoje Lietuvoje susilaukusios dr. Daivos Šeškauskaitės monografijos „Erotika tautosakoje“ pristatymas Klaipėdoje ir susitikimas su pačia autore, kuri ne tik papasakos apie paslėptus simbolius mūsų tautosakoje ir meilės „procesą“, tokį, kaip tuo metu jis buvo suprantamas, bet ir papuoš susitikimą muzikos garsais.

Vakarą papildys ir kitų klaipėdiečių prisiminimai apie savo tėvų ar senelių meilės pradžią, tuometinę romantiką ir kitus intriguojančius meilės nutikimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją