Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, tai būtų pirmasis Lietuvoje vaikams skirtas muziejus, populiarių mūsų šalies pramogų pažinimui skirtas centras vienoje erdvėje. Jame visuomenė turės galimybę susipažinti su žaislais nuo seniausių laikų iki mūsų dienų. "Be vykdomos kultūros ir edukacinės veiklos, muziejus taptų svarbiu traukos tašku ne tik sostinės bei Lietuvos gyventojams, bet ir užsienio svečiams", - sako meras.

Kuriamo muziejaus vizija - modernus edukacinis centras, kuriame lankytojai galėtų susipažinti su archeologiniais, etnografiniais ir šių dienų žaislais bei jų kopijomis. Žaislų muziejuje numatyta išskirti tris teminės erdves - archeologinius - pačius seniausius žaislus, etnografinius - XIX-XX a. pr. žaislus ir šių dienų žaislus. Muziejaus kolekciją sudaro originalai ir kopijos - pastarosioms įstaiga skirs ypatingą dėmesį, nes būtent jos leis įgyvendinti pagrindinę muziejaus idėją - liesti-imti-pažinti.

Numatomos Žaislų muziejui skirti patalpos - 183,56 kv. m ploto, netoli Sereikiškių parko, B. Radvilaitės g. 7/2. Vilniaus miesto savivaldybės taryba turės priimti sprendimą dėl nuomos mokesčio dydžio ir termino.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją