Vilniaus vaikų teatras džiaugiasi sulauksiantis ypatingų svečių iš pajūrio. Simboliška, kad svečiai ketina pristatyti spektaklį, pastatytą pagal Otfrydo Proislerio apysaką „Raganiukė“. Jei prisiminsime teatro istoriją, „Raganiukės teatro“ pavadinimą nulėmė būtent šis O. Proislerio personažas, nešantis pasauliui gėrį, šviesą ir teisingumą. Pagrindinė istorijos veikėja yra vos 127 metų sulaukusi Raganiukė, kuri kasdien po 6 valandas mokėsi burti. Raganiukės gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai Valpurgijos naktį nenuorama užsitraukia nemalonę ir gauna rimtą užduotį - per metus ji turi išpirkti savo kaltę ir tapti gera ragana. Kaip sekėsi Raganiukei, sužinosite pažiūrėję spalvingą jaunimo teatro „Be durų“ spektaklį.

Spektaklio režisierė Angelė Juškevičienė pasakojo, kad šis spektaklis buvo pastatytas prieš trejus metus. Per šį laikotarpį kūrėja pastebėjo, kad vaikai su didžiausiu malonumu eina į teatrą pamatyti „gyvo” personažo. A. Juškevičienė teigė, kad literatūrinių kūrinių interpretacijos scenoje yra vienas iš pagrindinių jaunimo teatro „Be durų“ kūrybos bruožų.

„Raganiukei“ muziką sukūrė ilgametis „Be durų“ teatro aktorius ir kompozitorius Haroldas Šlikas. Spektaklį aktoriai įdainavo savo balsais. Šaunieji Klaipėdos teatralai siunčia žinutę mažiems ir dideliems spektaklių žiūrovams kviesdami atvykti į spektaklį: „mes tikime O. Proisleriu ir kalbame apie tai scenoje. Visų stebuklų stebuklas yra doras nesavanaudiškas poelgis. Galbūt kaip tik šiandien mums labiausiai ir stinga šio stebuklo. Kurkime jį ir dauginkime, ir nesvarbu kuom mostelėsime - burtų lazdele, Raganiukės šluota ar savo širdies gerumu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)