Į knygos pristatymą ir susitikimą su rašytoja prisirinko šimtai gerbėjų. Salėje dar prieš renginio pradžią neliko tuščių kėdžių. Pavėlavusieji tūpė ant grindų.

„Antroji knyga palieka dar daugiau klausimų nei buvo palikusi pirmoji, taigi laukiam trečiosios“, - susirinkusiuosius išsyk intrigavo vienas romano pristatytojų istorijos profesorius Egidijus Aleksandravičius.

Antroje knygoje rašytoja tuo pačiu ritmingu ir lanksčiu stiliumi tęsia bajorų Norvaišų šeimos istoriją. Veiksmas vyksta praslinkus keturiasdešimčiai metų nuo pirmosios knygos pasakojimo pabaigos, vėl Vilniuje. „Tai buvo baisi epocha, mirties epocha. Barokiškas Vilniaus atspindys“, - konstatavo sostinės istorijos tyrinėtojas Laimonas Briedis.

Pati rašytoja teigė, kad nelaimių jos knygoje išties pilna: karas, klimato nelaimės ir kulminacija – maras. „Mano aprašymuose apstu baisybių. Maro epizoduose tikrų dalykų labai daug. Sostinės valdžia tada nemokėjo kovoti su epidemija“, - sakė K.Sabaliauskaitė.

„Ne tiek svarbu, kad atitiktų visi faktai, svarbu būtų to laiko dvasia. Romanas kompensuoja tai, kas iš mūsų praeities yra išstumta. Aprašomi dalykai, kurių nerasi mokyklos vadovėliuose“, - sakė E. Aleksandravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)