Festivalio pristatymas taip pat vyko netradiciškai. "Titaniko" patalpas nusėdo skirtingas knygas garsiai skaitantis jaunimas. Žurnalistus pasitiko ir mažas organizatorių surengtas vaidinimas, kurio metu jiems iš rankų buvo ištraukti laikraščiai ir įspraustos knygos.

Pirmojo tokio nemokamo festivalio sumanytojai skaičiuoja, kad sostinės gyventojams ir miesto svečiams bus pasiūlyta per šešiasdešimt įvairių renginių. Daugiausiai – knygų pristatymai, protų mūšiai, knygų skaitymai. Netgi iš nusirenginėjimo, koncertai. Tarp muzikinių pasirodymų – ir grupės „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“, Domanto Razausko koncertai. Tad po knygų pristatymų intelektualinis džiazas skleisis sostinės klubuose.

„Šiame renginyje norime suderinti ir smalsius skaitytojo poreikius, ir smagų laiko praleidimą, - sako organizatoriai. - Mūsų tikslas – populiarinti knygų kultūrą ir įvairovę. Tikėkimės, kad „Titanike“ pradėjęs plaukioti festivalis išplauks ir į kitus metus. Tačiau noriu pabrėžti, kad knygų festivalis nėra mugė. Mes nenorime konkuruoti su Vilniaus tarptautine knygų muge. Mes norime pabrėžti knygos svarbą. Ir mūsų festivalyje Zvonkės ar Radžio biografijų tikrai nebus. Nors jos yra perkamiausiųjų „topuose“ ir užgožiančios kitas.“

Viena laukiamiausių šios mugės - „Pasaulis pagal Barą“. Knyga apie avangardinio kino kūrėją, režisierių, aktorių, grupės "Ir Visa tai Kas Yra Gražu Yra Gražu" vokalistą.

„Dažnai sakoma, kad žmonės nebeskaito knygų. Tačiau iš tiesų taip nėra. Žmones domina nauji iššūkiai, naujos idėjos ir naujos knygos“, - sako organizatoriai. Ne paslaptis, kad knygų pardavimai mažėja. Ir vieną dieną gali nutikti taip, kad skaitytojai nebeturės pasirinkimo. Galės skaityti tik tai, ką jiems siūlo knygynai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)