Susirinkusiems skaitytojams autorius atskleidė, kad knygoje jie gali tikėtis daug netikėtų ir dar greičiausiai nematytų Gruzijos veidų. Rasti joje autoriaus asmeninius potyrius, pastebėjimus ir patarimus. Knygoje perteiktas nepaprastas gruzinų linksmumas bei išraiškingi jų charakteriai, o unikalus gamtos grožis ir įvairialypis kraštovaizdis – užfiksuotas skvarbiu fotografo žvilgsniu.

„Neužtenka tik pamatyti Gruziją, ją dar reikia ir pajausti. Būtent to ir siekiau rašydamas savo knygą, kad skaitytojas galėtų per atstumą pajausti Gruziją, pajausti jos atmosferą, šiltus ir itin svetingus žmones, paskaityti apie jų papročius, išgirsti ilgiausius ir įdomiausius tostus bei pamatyti nuotraukas, kurių mano knygoje itin gausu ir kuriose visu grožiu atsiskleidžia nenupasakojama Gruzijos gamta“, - sako M. Abramavičius.

Gausiai nuotraukomis iliustruotoje knygoje autorius pasistengė užfiksuoti netikėtas situacijas, būsenas, žmones su kuriais susidūrė keliaudamas po Gruziją. Jose taip pat atspindėti šalies peizažai, bažnyčios, tvirtovės – nuo senovinių miestų iki paties Tbilisio. Pasak autoriaus, Gruzija itin įvairi savo kraštovaizdžiu.

Knygos pristatymo metu rašytojas atsakė į renginio vedėjo, kelionių eksperto Rimvydo „Makaliaus“ Širvinsko ir kitų skaitytojų klausimus.

- Kokius žmones sutikote Gruzijoje, ką pakalbinote ir pateikėte savo knygoje?

-Gruzijoje sutikau labai daug mielų ir šiltų žmonių. Į šią šalį siūlyčiau žiūrėti kaip į itin atvirą žmonėms kraštą. O jei dar pasakai, kad esi lietuvis... Tai jie iš viso į tave kaip į stebuklą žiūri. Kažką mes su jais turime labai bendro ir artimo širdžiai.

-Kas nustebino kai Gruzijoje lankėtės pirmą kartą?

-Ir kaip lankiausi pirmą kartą, ir dabar kai jau lankiausi 14 kartą vis dar stebina ta nepaprasta Gruzijos atmosfera – ten tikrai jautiesi kaip namie. Tam, matyt, pasitarnauja ir ypatingas gruzinų svetingumas bei vaišingumas. Jie turi puikią užstalės kultūrą, o gebėjimui sakyti tokius ilgus, bet įdomius tostus jiems neprilygsta niekas! Jie iš ties labai vaišingi ir kuo toliau nuo miesto važiuoji į kaimą, tuo jie vaišingesni (juokiasi).

Marius Abramavičius – fotografas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, tapytojas, keliautojas, lankęsis Japonijoje, Tibete, Irane, Indijoje, Nepale, Tailande, Kurilų salose, Turkmėnijoje, Uzbekijoje, Kazachijoje, Tadžikijoje, Turkijoje, Maroke, Kuboje ir Gruzijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją