Tobuliausiai techniškai įrengtoje Kinijos scenoje pasirodys LNOBT choras ir kviestiniais dainininkais praturtintas solistų ansamblis. Spektaklius diriguos Danielis Orenas – didžiosiose Niujorko, Londono, Vienos, Paryžiaus operos scenose dirbantis dirigentas. Iš lietuvių solistų dainuos Vytautas Juozapaitis (Šarplesas), Laima Jonutytė (Suzuki), Arūnas Malikėnas (Jamadoris), Rafailas Karpis (Goras), Egidijus Dauskurdis (Bonza) ir kt. Pagrindinius Baterflai ir Pinkertono vaidmenis atliks kinų sopranas Hui He ir italas Fabio Sartori bei Niujorko Metropolitano operoje dainuojantys Cynthia Lawrence ir Adamas Diegelis.

Kaip rašoma Guanžu teatro tinklalapyje, po sėkmingų „Turandot“ (2010 m. atidariusios teatrą) ir „Toskos“ (2011) pastatymų, Guanžu opera didžiuojasi galėdama pristatyti „Madam Baterflai“ – bendrą Niujorko Metropolitano operos, Anglijos nacionalinės operos ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektaklį, režisuotą „Oskaro“ laimėtojo Anthony’o Minghella’os. Spektaklis apibūdinamas kaip žadantis ne tik jaudinantį G. Puccini pasakojimą apie meilę ir išdavystę, bet ir kerintį kino estetikos reginį.

Tik prieš dvejetą metų, 2010-aisiais, atidarytas Guanžu operos teatras laikomas vienu iš trijų geriausių Kinijos teatrų. Kiti du – tai Nacionalinis atlikimo menų centras Pekine ir Šanchajaus didysis teatras. Šiuolaikiškas Guanžu operos pastatas suprojektuotas garsiosios iranietės Zahos Hadid (ji yra pirmoji moteris, laimėjusi prestižinę Pritzkerio architektūros premiją). Teatro akustiką projektavo australas akustikos dizaineris, seras Haroldas Marshallas, pelnęs svarbiausią pasaulio apdovanojimą akustikos srityje (Wallace Clement Sabine Medal). Bene dižiausias ir geriausiai techniškai įrengtas Kinijos teatras siekia tapti ne tik šios šalies pietų regiono (Makao, Honkongo, Taivanio), bet ir visos Azijos vienu iš svarbiausių kultūrinių centrų. To siekiama kviečiant Guanžu operos scenoje pasirodyti menininkus iš viso pasaulio.

LNOBT kūrybiniai kontaktai su Kinija prasidėjo 2011 m., LNOBT chorui (meno vadovas Česlovas Radžiūnas) dalyvaujant 25-ajame tarptautiniame Makao muzikos festivalyje. Teatro choras dalyvavo festivalio statomoje C. M. von Weberio operoje „Laisvasis šaulys“ ir F. Liszto simfonijos „Faustas“ atlikime su Makao simfoniniu orkestru, taip pat surengė atskirą koncertą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)