Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui apdovanota Vilniaus universiteto Lietuvių literatūros katedros vedėja Daina Pociūtė-Abukevičienė.

Premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą paskirta Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotojai Laimai Pačebutienei.

Šilutės rajono savivaldybės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė Birutė Servienė apdovanota premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose.

Premijomis už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą apdovanoti tautosakos pateikėja iš Gervėčių Marija Mažeikienė, tautodailininkas Pranas Kaziūnas ir mokytojas Algirdas Kasperavičius.

Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro tapybos restauravimo dirbtuvių vedėjas Algimantas Vaineikis apdovanotas premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus.

Premijomis už publicistinius kūrinius apdovanoti fotomenininkas, fotografijos tyrinėtojas Stanislovas Žvirgždas, rašytojai Marius Burokas ir Andrius Jakučiūnas.

Balio Buračo fotografijos meno premija šįmet paskirta fotomenininkui Klaudijui Driskiui.

Premiją už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus (100 tūkst. Lt) pelnė kultūros įstaiga - viešoji įstaiga Kultūrinių projektų centras už projektą "Kinobusas".

Kultūros ministerijos premijomis taip pat apdovanoti dailininkė Irena Mikuličiūtė, tautodailininkė Laimutė Fedosejeva ir Šilutės rajono savivaldybės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė. Premiją už tautinę toleranciją pelnė žurnalistė Natalija Zverko.

Jaunojo menininko metų debiuto premija apdovanota vizualaus meno kūrėja Lina Albrikienė. Jaunojo kūrėjo premijas šįmet pelnė kompozitorė Justa Gintvilė Janulytė, pianistas Darius Mažintas ir tapytojas Andrius Zakarauskas.

Pagerbimo akimirkos - DELFI nuotraukų albume: