Siekiant, kad vaikai, sergantys onkologinėmis ligomis ir gulintys ligoninėje, nesijaustų atskirti, negalėdami dalyvauti meno studijose, Vytauto Kernagio fondas siekia išleisti pasakų kompaktinę plokštelę „Senelio Jono pasakos“.

Išleidžiant pasakų kompaktinę plokštelę bus naudojamos aktoriaus Jono Kavaliausko įskaitytos pasakos.

Šias pasakas garsus aktorius ilgą laiką skaitė per Lietuvos radiją, todėl nemažai grupei vyresnių žmonių jos, kaip ir puikus aktoriaus balsas, puikiai pažįstamos. Muziką pasakoms kuria Lietuvoje puikiai žinomas muzikantas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas.

Planuojamoje išleisti kompaktinėje plokštelėje būtų įrašyta 10 lietuvių rašytojų (J. Marcinkevičiaus „Grybų karas“, M. Sluckio „Skrido bitė vakarienės“, D. Juknevičiaus „Kaip meškiukas atidavė savo medų“), estų, anglų, moldavų ir turkmėnų liaudies pasakos.

Ta proga visus DELFI skaitytojus kvietėme prisijungti prie šios akcijos ir padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams turėti gražių pasakų kompaktines plokšteles.

DELFI skaitytojus kvietėme piešti šiai pasakų kompaktinei plokštelei apipavidalinti skirtą viršelio maketą.

Reikalavimai kopaktinės plkštelės viršeliui: išmatavimai - 120x120 mm, 300 DPI, formatas TIF ir JPG.

Viršelyje turėjo matytis pavadinimas „Senelio Jono pasakos“ bei mažesnis užrašas: Pasakas seka Jonas Kavaliauskas.

Visus skaitytojų pasiūlytus maketus talpinome prie šio teksto.

Tačiau nugalėtoju Vytauto Kernagio fondo atstovai išrinko meškiuką atvaizdavusio viršelio autorių. Šis viršelis papuoš ir šią kompaktinę pasakų plokštelę. Su viršelio-nugalėtojo autoriumi susisieksime asmeniškai ir liepos mėnesį jį apdovanosime.

Jeigu norite prisidėti prie šio projekto kitu būdu, galite jam paaukoti lėšų čia.

Su Jono Kavaliausko įskaitytų pasakų ištraukomis galite susipažinti čia:

Visi skaitytojų pasiūlyti kompaktinės plokštelės viršeliai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją