Flamenko muzikos koncertas – tai dar viena proga pasiklausyti aistringų flamenko melodijų ir susipažinti su gitaristais flamenko virtuozais – Baltarusijos valstybinės konservatorijos absolventu Aleksejumi Bačinskiu ir tarptautinio konkurso Krokuvoje, Pasaulinės gitaros šventės Berlyne laureatu Valerijumi Čaikinu, beje, skambinsiančiu retu, kol kas vieninteliu Rusijoje instrumentu, pagamintu ispanų meistro Chosė Ramireso.

Autorinis dviejų gitaristų projektas „Vandenio epocha“ bylos apie gydomąją meno galią. Abu muzikantai jau yra koncertavę Lietuvoje (Vilniuje), nusifilmavę ne vienoje muzikinėje Lietuvos televizijos laidoje, bet pirmą kartą viešės Klaipėdoje. Koncerte skambės Carlo Domeniconi, Rolando Dyenso, Agustino Barrioso, Manolo Franco, Nino de Pura ir kitų kompozitorių kūriniai bei autorinės atlikėjų kompozicijos.

Dar viena ypatinga proga užsukti į Klaipėdos muzikinį teatrą – šv. Valentino diena. Du vakarus ten vyks teatralizuotas šventinis koncertas „Meilės giesmių tramvajus“. Šio projekto sumanytojas ir režisierius Virginijus Pupšys, beje, jau žinomas savo autorine programa „Alsuoti“. Jis truputį praskleidė scenos uždangą: „Scenoje žiūrovai matys, kaip tramvajumi visi važiuoja į šventę. Visi tikisi didžiojo Meilės stebuklo, tačiau staiga paaiškėja, kad vienas pagyvenęs vyriškis nedoru būdu ima siekti jaunos gražuolės meilės. Jis pasamdo tris gangsterius, kurie turi įsimylėjėliui padėti pasiekti tikslą“.

Kaip baigsis istorija, pamatys žiūrovai, o jos režisierius V. Pupšys patikino, kad bus linksma.

Šventėje dalyvaus teatro solistai dainininkai Valerija Balsytė, Judita Butkytė-Komovienė, Aurelija Dovydaitienė, Jadvyga Grikšienė, Šarūnas Juškevičius, Artūras Kozlovskis, Svetlana Konstantinova, Dalia Kužmarskytė, Kęstutis Nevulis, Rita Petrauskaitė, Gintautas Platūkis, Loreta Ramelienė, Stasys Rezgevičius, Mindaugas Rojus, Viačeslavas Tarasovas, taip pat teatro orkestras, choras ir baletas. Ją su V. Pupšiu rengia dirigentai Dmitrijus Zlotnikas ir Vladimiras Konstantinovas, scenografas Vytautas Palavinskas, kostiumų dailininkė Vilija Šuklytė, choreografė Jolanta Milčienė.

„Meilės giesmių tramvajuje“ skambės J. Strausso, F. Leharo, A. L. Webberio, R. Paulo ir kitų autorių populiariausių operečių ir miuziklų fragmentai. Kūrinys keis kūrinį – kaip vaizdai pro riedančio tramvajaus langus. Kol uostamiesčio valdžia svarsto įvairias galimybes Klaipėdos gatvėmis nutiesti bėgius ir jais paleisti važinėti vagonėlius, Muzikinio teatro artistai tai jau padarė savo šventinėje programoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją