Pjesė „Bomba arba Ariel“ – vienas iš paskutiniųjų rašytojos Jurgos Ivanauskaitės kūrinių, kuris buvo publikuotas jau po kūrėjos mirties. Šis kūrinys atskleidžia kūrėjos sukrečiančią gyvenimo istoriją, tikėjimo tiesų paieškas ir maištavimą prieš gyvenimo negandas.

Spektaklio veiksmas idiliškai prasidėjęs bažnyčioje, staiga tampa įkaitų drama, kurioje skleidžiasi toli gražu ne tobuli jaunavedžių santykiai, o maištaujantieji personažai. Asmodėjus, Barbelo ir Samaelis vadina save puolusiais angelais, kurie maištauja prieš visuomenės vartotojišką ir viską griaunančią kultūrą.

Pjesės scenose skleidžiantis veikėjų charakteriams išryškėja jų gyvenimus susiejęs bruožas – nepatirta meilė, kuri ir yra visa ko laimė, žmogaus gyvenime.

Dramatiška istorija atveria veikėjų sielos užkaborius, aikštėn iškyla kiekvieno jų gyvenimo skauduliai. Tarp veikėjų vykstantys dialogai yra tarytum mažos jų išpažintys, po kurių kiekvienas gauna išrišimą.

„Ši pjesė man padovanojo dar vieną mokytoją - J. Ivanauskaitę. Jos gyvenimo kelias dažnai vadinamas dievoieška. Tos vidinės šviesos ieškodama ji keliavo į Tibetą, per dykumas, gilinosi į žmogaus sielos gelmes ir išeidama visus apšvietė“, - teigė režisierė R. Urbonavičiūtė.

Dar pristatant spektaklį, renginio vedėja kvietė žiūrovus išpildyti J. Ivanauskaitės norą - išgirsti ir suprasti autorės kūrybą ir jos pagalba nešamą žinią pasauliui. Rodos, spektaklio pagalba, šį vakarą po Šv. Kotrynos skliautais buvo išpildytas autorės noras su kaupu.

Spektaklis, tikiu, palietė kiekvieno žiūrovo, draugo, artimojo sielos gelmes ir privertė susimąstyti apie gyvenimo prasmę, pasaulio išmintį, žmogaus laikinumą, bei vieną svarbiausią gyvenimo džiaugsmą - meilę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją