Izoldos vaidmeniui visą vasarą besiruošusi I. Cibulskytė tobulinti savo partijos vyko netgi į Lenkiją.

„Kūrybinis procesas tikrai nebuvo trumpas. Kelis kartus teko važiuoti į Lenkiją ir pamėginti suprasti, ką reiškia šis vaidmuo, - sakė balerina. - Manau, kad mums pavyko sukurti šį vaidmenį. Baleto trupės meno vadovo Krzystofo Pastoro darbo dėka, mums su Pawelu pavyko išreikšti Tristano ir Izoldos meilę. Šis vaidmuo man tikrai reiškia labai daug tiek fizine, tiek emocine prasme. Manau, kad man tai yra naujas savirealizacijos etapas“.

Tristano rolę kituose pastatymuose Lenkijoje sukūręs baleto solistas, paklaustas ar skiriasi lietuvaičių ir lenkaičių kuriamas Izoldos vaidmuo, P. Koncewoj užtikrino, kad kiekviena moteris, nepriklausomai nuo jos pilietybės, šį vaidmenį kuria skirtingai.

„Per visą savo karjerą turėjau gal keturias Izoldas. Kiekviena solistė atlieka savo vaidmenį kitaip. Ar kiekvieną įsimylėdavau? Kaip jau liepdavo režisierius, - juokiasi Lenkijos baleto žvaigždė. - Neįmanoma įtikinamai atlikti šokio, jei nejauti jausmų.“

Jį papildydama Baleto trupės direktorė Rūta Butvilienė pabrėžė, kad jausmai turi būti. „Tačiau teiginys, kad solistai būtinai turi vienas kitą įsimylėti, šiek tiek perdėta. Tačiau jie turi mokėti perteikti natūralias emocijas.

Vilniuje naują pastatymo variantą choreografui padeda rengti su juo jau dirbę scenografas Adomas Jacovskis ir kostiumų dailininkė Aleksandra Jacovskytė. Baleto meno vadovas - Modestas Pitrėnas. Beje, jis pažymėjo, kad R. Wagnerio muzika yra svajonė kiekvienam dirigentui, svajojančiam tapti generolu.

Balete penkias R. Wagnerio dainas pasikeisdamos atliks operos solistės Sigutė Stonytė ir Inesa Linaburgytė.

Ši baleto premjera - tai šuolis į 2013-uosius - R. Wagnerio metus, kai Nacionaliniame operos ir baleto teatre bus minima R. Wagnerio muzikos savaitė. Jos metu bus pristatytos trys operos - "Valkirija", "Skrajojantis olandas" ir "Lohengrinas" bei baletas "Tristanas ir Izolda".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)