Brailio raštu išleistos knygos, kurios šiemet pateko į „Metų knygos rinkimų” penketuką, bus padovanotos Lietuvos Aklųjų Bibliotekai, jos padaliniams bei Vilniaus ir Kauno aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrams. Juose šiuo metu mokosi apie 70 vaikų. Iš viso Lietuvoje yra apie 7 tūkstančius regėjimo negalią turinčių žmonių.

Regėjimo negalią turintys vaikai mielai klausosi knygų įrašų, tačiau norint lavinti jų raštingumą, plėsti akiratį, išmokyti atrasti skaitymo džiaugsmą, būtinos knygos Brailio raštu. Neregiams skirtos knygos Lietuvoje leidžiamos retai ir nesistemingai. Šios rankų darbo knygos yra keletą kartų didesnės už paprastas, todėl jų kaina daugeliui be išorinės paramos yra sunkiai pasiekiama. Šių dviejų naujų knygelių išleidimą Brailio raštu parėmusios bendrovės „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara taip pat tiki, kad šios knygos vaikams padės geriau pažinti juos supantį pasaulį. „Į jaukų pasakų glėbį galima keliauti skaitant ne tik spausdintas raides, bet pirštų galiukais sekant Brailio ženklus“, - sakė jis.

VšĮ „Brailio knyga” vadovė G. Četyrkovskienė pažymėjo, jog su „ORLEN Lietuva“ sėkmingai bendradarbiauja penkerius metus. Naftos perdirbimo įmonė jau anksčiau padėjo išleisti keturis leidinius vaikams Brailio raštu. Šios knygos – tai puiki dovana ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. Dalis žmonių su regėjimo negalia turi vaikų, kurie gerai mato, tad tėveliams atsiveria proga patiems paskaityti pasakų mažiesiems.

K. Kasparavičiaus ir S. Paltanavičiaus knygelės buvo pasirinktos dėl originalumo ir žaismingumo. „Baltasis dramblys“ nukels vaikus i tolimus kraštus ir supažindins su egzotiškai veikėjais, o „Kur išskrido pasakėlė“ atskleidžia tyrą vaikystės džiaugsmą ir gyvenimiškos išminties perlus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją