„Šios Knygų mugės šūkis yra „už teisę skaityti". Gyvybiškai svarbus valstybės uždavinys - užtikrinti knygos prieinamumą visiems šalies piliečiams, garantuoti paramą naujų knygų leidybai, jų sklaidai ir turtinti bibliotekų fondus", - kalbėjo prezidentė D. Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, prasminga, kad šių metų mugė skiriama rašytojo, poeto, Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo šimtosioms gimimo metinėms paminėti. Valstybės vadovė akcentavo, jog Milošo kūryba padeda mums geriau suvokti ne tik istorinę daugiakultūrinio Vilniaus reikšmę, bet ir tautų sambūvio aktualumą XXI - ajame amžiuje.

UNESCO 2011 - uosius paskelbus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio metais, šalies vadovė pabrėžė, jog vieno žymiausių lietuvių dailininko ir kompozitoriaus kūrybos atspindžiai yra vertingas Knygų mugės akcentas.

Šalies vadovės teigimu, laisva lietuviška knyga jau seniai peržengė mūsų valstybės ribas. Lietuvių literatūra rašytojų, dailininkų, vertėjų dėka tampa vis plačiau žinoma pasaulyje. Pasak prezidentės, būtina ir toliau skatinti mūsų knygos sklaidą užsienyje.

D. Grybauskaitė padėkojo Knygų mugės organizatoriams už nuoseklų knygos ir lietuvių kalbos puoselėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją