Lietuvoje pirmą kartą besisvečiuojančio vieno geriausių ir brangiausių pasaulyje šou „Cirque du Soleil“ trupės bagažas ir atsivežta įranga yra talpinama į 500 įstabaus dydžio dėžių.

Cirko atstovai teigė, kad per tiek daug metų jie turi sukūrę ypatingą sistemą, kuri leidžia gastrolėse nepasimesti tarp gausybės daiktų, kostiumų ir kitos įrangos, kuri yra būtina ne tik sėkmingam pasirodymui, bet ir jų buičiai.

Visas kūrybinis procesas – nuo naujo spektaklio idėjos suformavimo ir išgryninimo iki jos realizavimo ir artistų pasiruošimo – prasideda milžiniškoje „Cirque du Soleil“ būstinėje Monrealyje. Kas užgimsta šioje būstinėje, tik dėka pagalbinio personalo ir artistų meistriškumo, virsta nuostabiausiu šou, kuriuo gali gėrėtis žiūrovai.

„Cirque du Soleil“ trupės užkulisiai išties įspūdingi. Drauge su trupe, kurioje savo pasirodymus atlieka 51 artistas bei muzikantas iš daugiau nei 20 skirtingų valstybių, keliauja beveik tiek pat ir pagalbinio personalo.

Su savimi jie turi virėjus, kurie kiekvienoje šalyje stengiasi gaminti būtent tos šalies patiekalus. Pasiteiravus, ar artistai riboja savo maisto racioną, cirko atstovė teigė, kad jokiu būdu. „Jie daug dirba, todėl ir daug valgo. Šiame kolektyve nėra jokių apribojimų. Kiekvienas artistas pats geriau žino kada ir kaip jam valgyti“, - teigė Amelie Hamel.

Drauge keliauja ir keturios kostiumų bei kaukių prižiūrėtojos, kurios pasirūpina, kad artistai scenoje atrodytų nepriekaištingai.

Tam, kad „Cirque du Soleil“ trupė keliaudama po pasaulį nesusidurtų su buitiniais keblumais, drauge su savimi jie turi ir savo specialias skalbimo mašinas ir penkis skalbėjus, kurie kiekvieną dieną atlieka po 12 skalbimo partijų. Taip pat užkulisiuose galima išvysti ir mini sporto salę, kuri reikalinga palaikyti gerą artistų fizinį pasirengimą prieš pasirodymus.

Pagal kiekvieno cirko artisto asmenybę yra sukuriama speciali kaukė. Nors pasirodymui reikalinga įranga, kostiumais bei kaukėmis rūpinasi pagalbinis personalas, tačiau makiažus pasirodymui kiekvienas artistas turi pasidaryti pats.

Anot cirko atstovės Amelie, artistas pradėjęs dirbti „Cirque du Soleil“ trupėje turi išmokti pats pasidaryti makiažą. Makiažas - labai svarbi pasirodymo detalė. Kiekvienas artistas turi individualų makiažą, kuris yra priderintas prie jo kostiumo. Tad artistas gauna savo personažo grimavimo planą, kuriame žingsnis po žingsnio yra nurodytas kiekvienas potėpis.

Kiekvieno artisto grimas prasideda kreminės pudros uždėjimu, po to dedama biri pudra ir galiausiai makiažo pieštuku išpiešiamos reikiamos detalės. Šis atsakingas darbas, anot atstovės, užtrunka nuo vienos iki dviejų valandų.

Taip pat yra žmogus, kuris prižiūri aktorių batus. Prieš kiekvieną pasirodymą jų batai yra perdažomi specialiais dažais, kurie atrodo tarsi nauji.

Išsamiau susipažinti su šio įstabaus „Cirque du Soleil“ trupės užkulisiniu gyvenimu DELFI skaitytojus kviečiame foto ir video reportažuose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją