Dainas naujam albumui kūrė ne tik grupės nariai, bet ir poetas Rimvydas Stankevičius, dalis dainų yra grįstos autentiškais partizanų eilėraščiais.

„Mes daug rėmėmės partizanų kūryboje esančiais įvaizdžiais ir nuotaikomis. Didelę įtaką padarė partizano Dzūko dienoraštis. Mes savo dainose stengėmės išvengti moralizavimo ir tiesiai šviesiai kalbėti apie to laikotarpio žaizdas, dėl kurių dar ir dabar skauda žmonėms, pavyzdžiui, savų žmonių išdavystes, ypatingai tų žmonių, kurie išduodavo niekieno neverčiami ir nekankinami“, - DELFI interneto konferencijoje kalbėjo A. Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius.

A. Smilgevičiūtė pasakojo kad įrašant albumą partizanų tema jai didžiausias atradimas buvo, jog partizanų branduolį sudarė inteligentai idealistai.

„Iki tol stereotipiškai galvojau, kad tai buvo neišprususi minia. Iš tiesų buvo inteligentai, pavyzdžiui, poetas Bronius Krivickas, sėdėdamas bunkeryje, vertė Gėtę. 1949 m. partizanų vadai, kurie pasirašė laisvės kovų deklaraciją, dauguma buvo mokytojai“, - pasakojo dainininkė.

Atsakymus į konferencijoje užduotus klausimus rasite čia.

Nuotraukų galerijoje - konferencijos svečiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)