G. Januševičius „nusileido“ tik 34 metų rusų pianistei Ilonai Timchenko, kuri jau ankščiau yra pelniusi solidžių konkursus laurus. Ji yra sublizgėjusi L. van Beethoveno konkurse Vienoje, F.Listo - Utrechte, „Maria Callas IPC“ - Atėnuose.

Antroji lietuvio pianisto vieta buvo įvertinta 6000 eurų premija. G.Januševičius gavo ir specialųjį “Patrizia Cerutti Bresso” prizą už geriausią L. van Beethoveno sonatos interpretaciją - „Cartier“ laikrodį.

Baigiamajame prizininkų koncerte pianistas, pagerbdamas savo šalį, be žiuri atrinktų kūrinių, skambino ir M.K.Čiurlionio preliudą.

G.Januševičius šiuo metu studijuoja Hannoverio (Vokietija) aukštosios teatro ir muzikos mokyklos magistratūroje pas garsų rusų pianistą Vladimirą Krainevą.

Šių metų kovo 24 dieną G. Januševičius koncertuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos didžiojoje salėje. Koncertą jis dedikuoja savo garsių mokytojų – Jurgio Belobžeskio bei Lazario Bermano atminimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją