Pasak muziejaus darbuotojų, pastaruoju metu dažnai sulaukiama lankytojų priekaištų dėl prastos muziejaus būklės – ypač dėl dviejų medinių namų, kuriuose gyveno ir kūrė dailininkas ir kompozitorius. Ten dabar saugomi ir autentiški M. K. Čiurlionio daiktai.

Festivalyje „Vasara su Čiurlioniu“ ne kartą grojęs kompozitoriaus kūrybos puoselėtojas Vytautas Landsbergis muziejininkams taip pat išreiškė nuogąstavimų.

„Tiesiog aš jam atsakiau kaip ir Jums, kad iš tiesų viskas vyksta planingai, tik gal ne taip greitai, kaip norėtųsi“, – sako Darius Joneika, Druskininkų M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus skyriaus vedėjas.

Remontui Kultūros ministerija šiemet skyrė 10 tūkst. Lt. Pasak muziejininkų, tai lašas jūroje – reikėtų bent trisdešimt kartų daugiau.

„Esame susitarę pakeisti visą prieangio skiedrų dangą, kadangi buvo pati blogiausia. Jau bėga tiesiog vanduo per lubas. Tai su prieangio remontu manau tilpsime į 10 tūkstančių“, – viliasi Kęstutis Linkus, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pavaduotojas.

Nors valstybės muziejų modernizavimo programoje pastatams gelbėti numatyti 2 mln. Lt, tačiau, pasak muziejininkų, laukti teks ilgai. Kūrėjo namai Druskininkuose yra Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus filialas.

„Kol nepasibaigs grandiozinės Vilniuje Valdovų rūmų, Nacionalinės galerijos statybos, manau, šitie projektai menkai pajudės“, – prognozuoja Osvaldas Daugelis, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius.

Tokia situacija nedžiugina kurorto valdžios – turistus Druskininkai traukia kaip M. K. Čiurlionio miestas.

„Muziejaus pertvarkymas, atnaujinimas gerokai atsilieka nuo kurorto infrastruktūros plėtros, ir dėl to pastaruoju metu gauname vis daugiau nusiskundimų iš svečių“, – „Panoramai“ teigia Kristina Miškinienė, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotoja.

M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje, pasak darbuotojų, kasmet apsilanko apie 11 tūkst. lankytojų. Čia vyksta festivaliai, konferencijos.