Spektaklį režisavo Ramunė Kudzmanaitė, scenografiją ir kostiumus sukūrė dailininkė Laura Luišaitytė, spektaklio kompozitorius – Vidmantas Bartulis. Pjesės skaitymas Šiuolaikinės lietuvių dramos panoramoje, kurį paruošė režisierė R. Kudzmanaitė, tapo Panoramos favoritu ir buvo teatro pasirinkta kaip viena tinkamiausių KVDT repertuarui.

Mariaus Macevičiaus „Antoškos kartoškos“ – tai pirmoji drama, atvirai ir su humoru kalbanti apie skaudžią šiandienos realiją – masinę lietuvių emigraciją į užsienį. Režisierės nuomone, vienas šios pjesės privalumų –mūsų tarybinės praeities refleksija. Toji praeitis, anot R. Kudzmanaitės, ir yra viena iš nemielo gyvenimo Lietuvoje ir noro iš čia pabėgti priežasčių.

M. Macevičiaus pjesė – puikus šiandienos realijų šaržas. Antano mama Birutė grįžta trumpam iš Škotijos parduoti buto pajūryje. Tuo tarpu Antanui namai – tai vienintelis likęs ryšys su beviltiškai įsimylėjusia, aferisto apgaudinėjama mama.

„Antoškos kartoškos“ – tai kelionė iš Vilniaus oro uosto namo, prie jūros, tai kelionė į Antano vaikystę, į šeimą, į save.

Pagrindinius personažus – Antaną ir jo mamą Birutę – vaidina aktoriai Eimutis Kvoščiauskas ir Jūratė Onaitytė. Spektaklyje taip pat išvysime aktorius Milę Šablauskaitę, Robertą Vaidotą, Viliją Grigaitytę, Ugnę Rukšaitę, Albiną Budniką ir Ričardą Vitkaitį. Pirmąjį pastatymą pagal Šiuolaikinės lietuvių dramos panoramoje pristatytą pjesę rekonstruojamas Kauno dramos teatras parodys „Girstučio“ kultūros centro salėje spalio 21, 22 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją